Sözlerine taraftarlara seslenerek başlayan Hollandalı teknik adam şu sözleri kullandı ;

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki yarın taraftarımızı stadyumda görmek istiyorum. Onların desteğine çok ihtiyacımız var." dedi.

Oynatmak istediği oyun hakkında da bahseden Hollandalı teknik adam, "Biz hücum futbolu oynamak istiyoruz. Ama tabii bu hücum futbolunu oynarken rakibinize adapte olmanızı gerektiren anlar da olacaktır. İlk düşüncemiz, top bizdeyken gol atmaya gidelim, nasıl oynayacağımıza biz karar verelim yönünde. Ama futbolda en önemli şey organizasyondur. Bireysel yeteneklerimizle organizasyonu birleştirince iyi bir takım olacağız. Herkesin şunu fark etmesi çok değerli benin için. Bu sezon hem lig, hem de Avrupa'da bizim için çok önemli bir sezon."

Grasshoppers karşısında takımını favori olarak gördüğünü de vurgulayan Advocaat, şöyle devam etti: "Ben bu takımın teknik direktörüyorum ve Fenerbahçe elbette bu turun favorisi. Ama hepimiz biliyoruz ki Avrupa Kupaları'nda her şey mümkün. Bana göre favori biziz ve kazanmak mecburiyetindeyiz. Önümüzde dört önemli maç var. Takımla birlikte bu maçların ardından daha iyi bir fikir elde edeceğim. Bu yüzden o zamana kadar çok önemli değişiklikler yapmayacağım ve hemen hemen aynı kadro sahada olacak. Ama oyuncularımız bize oynamak mı, yoksa kulübede mi olmak istediklerini göstermek zorundalar."