Ziraat Türkiye Kupası’na Başakşehir mağlubiyetiyle veda eden Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat, maçtan sonra konuştu. Hollandalı teknik adam penaltı atışlarında gelen fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini ancak başaramadığını söyledi. Hollanda Milli Takımı ile anlaşmayan varan Advocaat ise çok ilginç bir açıklama yaparak 2 maç daha burada olacağını ancak 34. hafta için durumu bilinmezlikte bıraktı.

Advocaat’ın sözleri şöyle;

“Çok üzücü bir skorla ayrılıyoruz. Bizim için zorlu maçtı. Öyle bir duruma geldik ki, o kadar şansı değerlendiremedik. Penaltılarda 3 kez şans bize geldi ancak gerekeni yapamadık!"

"Maçın ilk yarısında Emre’nin golüne kadar oyun dengede gidiyordu. İki takımın da pozisyonu vardı. 1-0 geriye düşünce onların istediği oyuna döndü maç. Fiziksel açıdan sorunlar yaşayan oyuncularımız oldu. Maçı penaltılarda bitirme şansı geliyorsa bu seviyede bitirmelisiniz maçı"

"Sözleşme durumunu başkanımızla görüşmemiz lazım. Ama bilinmesi gereken önümüzdeki 2 maç daha buradayım.”

"Düşüncemiz buydu ve karşılaşma denk gidiyordu. Medipol Başakşehir ve bizim aramızda denk mücadele vardı ama rakip golü buldu. Bundan sonra oyun onların istediği şekle geldi. 1-0'ı seven ve kontrataklarla gelen bir takım. Ayrıca iyi bir takımlar ve çok iyi oyunculara sahipler. İyi olmasalar sezonu 1 ya da 2. sırada olmazlardı. Ayrıca penaltılarda 3 kez bize fırsat geldi. Eğer 3 kez ayağınıza fırsat geliyorsa bu maçı kazanmalısınız"





kaynak:fanatik