Dick Advocaat, bu sezon beklenmedik kadro tercihleriyle sık sık rakibi ve izleyenleri şaşırttı. Örneğin Krasnodar deplasmanında Emenike’yi bir anda 11’e monte etmişti. Hollandalı teknik adam, pazar günkü derbide de benzer bir hazırlık içinde. Tecrübeli çalıştırıcının Galatasaray karşısındaki en önemli hücum planı, rakibin hava toplarındaki zaaflarından yararlanmak. Advocaat bunun için de duran topların yanı sıra kanat akınlarından yapılacak ortalar üzerinde duruyor.

Çift kale maçta şov yaptı

Tecrübeli çalıştırıcı, sürpriz bir şekilde idmanlarda sol kanatta Miraslov Stoch’u deniyor. Slovak yıldız, perşembe günü Ümraniye ile oynanan hazırlık maçında 2 gol atmış ve performansıyla göz doldurmuştu. 27 yaşındaki oyuncu bunun yanı sıra idmanlardaki çift kale maçlarda isabetli ve tehlikeli ortalarıyla dikkat çekti. Dünkü çalışmada da hem şık goller attı hem de asistleriyle, “Derbi için hazırım” mesajı gönderdi. 

Son şansı olabilir

Miraslov Stoch, Fenerbahçe formasıyla derbilerde genelde etkili performanslar sergiledi. 22 Nisan 2012’de Arena’daki maçta Galatasaray’a karşı galibiyeti getiren golü atmıştı. Son derece hırslı olan 27 yaşındaki oyuncu için 11’de sahaya çıkması halinde pazar günkü derbi, Sarı-Lacivertliler’de kalmak için son şansı olacak.