Zorlu maç öncesi Fenerbahçe'de teknik direktör Dirk Advocaat ve futbolculardan Jeremain Lens basın toplantısı düzenledi.

Jeremain Lens, “Yarın zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız. Tur için, kazanmalıyız veya berabere kalmalıyız. Feyenoord’a ise tur için 2 farklı galibiyet gerekli. İki takımın da mücadele etmek için sebepleri var. Güzel bir maç olacak.Oynamaya hazırım. Yarın göreceğiz, ne kadar oynayabileceğimi.Hiçbir zaman işlerin sizin için nasıl olacağını bilemezsiniz, işe başlamadan. Bildiğim tek nokta ise kalitemdi. Bunu da Fenerbahçe’de gösterebiliyorum. Umarım sezon sonuna kadar bu şekilde devam ederim. Buradaki görüntümden mutluyum.Fenerbahçe ile Feyenoord arasında oynanan ilk maçta Fenerbahçe olgun bir oyun sergiledi fakat biraz arayış içindeydik. Kalite olarak daha yükseldik ve ne istediğimizi şu anda daha iyi biliyoruz.Belli bir seviyede oynamam gerekiyordu ve bunu Koç’un görmesi önemliydi. Fenerbahçe’de güzel oynadığımı düşünüyorum.” dedi.

Teknik Direktör Dirk Advocaat, “Hala gelişmeliyiz.  Yarınki maçta herhangi bir oyuncuyu sakatlıktan korumak için saklamayacağım. En baştaki problemimiz ise oyuncuları tanımamaktı. Sonrasında oyuncularla karşılıklı birbirimiz tandık. Haftalar geçtikçe daha iyi hale geldik. Bazı pozisyonlarda daha iyi olmalıyız. Son 8-9 maçta iyi işler yaptık ve hala bu iyi işlere devam etmeliyiz.İlk geldiğimizde oyuncular da fiziksel anlamda kendilerini iyi hissetmediklerini söylediler. Belki de bu yüzden burada yeni hocaya ihtiyaç duyuldu. Geldiğimiz andan itibaren bu yönde çalışmalar yaptık ve bunun meyvelerini toplamak için zaman da gerekti. Çok fazla seyahat ediyoruz ve hafta üç maç oynuyoruz. Özellikle son dönemde üst düzey takımlarla oynadık ve fiziksel olarak iyi işler yaptık ve bu anlamda herhangi bir korkum yok.Ligde ilk 3 maçın ikisini kendi sahamızda oynamamıza rağmen sadece 1 puan aldık. Sonrasında Ligde ve Avrupa’da hedeflerimiz için istediğimiz sonuçları almak zorundaydık. Bu da takım üzerinde baskı oluşturdu. O dönemlerin başında antrenmanlarda sürekli çalışıyorduk, uğraşıyorduk ama özellikle son dönemlerde oyunculardan şu tarz cümleler duyuyorum: 'Ben bir şeyler hissediyorum şuramda. Ben biraz içeride kalıyım' Bunu görmeye başladık son dönemde. Umarım yarın neler yapabileceklerini gösterirler. Biraz daha dinlenmeye ihtiyaçlarını olduğunu görebiliyoruz. Üst üste kazanmamıza rağmen rakiplerimiz de kazandı ve hala onların gerisindeyiz.Grupta 10 puandayız ve mücadelemize devam etmeliyiz. Normal şartlarda bu puanda son tura yükselirsiniz.Yarın akşam oynamak isteyen iki takım mücadelesi olacak. Bence M. United yarın Ukrayna’da kaybedecek ve Feyenoord ile Fenerbahçe gruptan çıkacak. Her hoca sahaya kazanmak için çıkar. Biz sahaya her zaman kazanmak için çıkarız. Yarın sahada çok güçlü bir takımla olacağız. İki takım da iyi ve bu işler yüzde ile gösterilemez. Takımıma çok güveniyorum ve bunu takımıma gösterdiğimi zannediyorum.Fenerbahçe büyük bir kulüp. Burada olmak güzel. Fenerbahçe şu anda çok iyi. Umarım bu dönemde ciddi sakatlıklar yaşanmaz.van Persie büyük mutlulukla oynuyor. Bu kaliteyi avantajımıza kullanmamız.” dedi ve konuşmasını bu şekilde sonlandırdı.