Ahmet Çakar tribünleri boş kalan Fenerbahçe'de suçlunun taraftar değil takımı bu duruma düşüren teknik kadro ve futbolcular olduğunu söyledi. 
 
Bip uygulamasındaki 10 numara muhabbet kanalına videolu yorumlar yapan Ahmet Çakar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın da parmak bastığı, yöneticilerden Selim Kosif'in ise "Taraftarımız gelirse başarı da gelir" dediği taraftar konusu için şu yorumda bulundu: 
 
"Arz talep diye bir denge vardır. Fenerbahçe seyircisi önceden maça geliyordu. 30 bin 40 bin 50 bin taraftara oynuyordu. Şu an 5-10 binlere indiyse bunun suçu seyirci de mi , yoksa Fenerbahçe'yi bu duruma düşüren oyuncular ve teknik adamda mı? 
 
Fenerbahçe taraftarı Türkiye'nin en vefakar taraftarı. Neden böyle diyorum; 2011 yılının 3 Temmuz'undan bu yana kulüplerine madden ve manen sahip çıktılar. Başkanlarına, camialarına verdikleri desteğe tüm Türkiye şahit oldu. Kayıtsız ve şartsız destek oldular. Bunu Türkiye'de hiç kimse yapamaz. Dik durdular, dağılmadılar.
 
O yüzden tribünlere seyirci gelmiyorsa bu taraftarın suçu değil. Taraftarın umudunu yeşertecek bir kadro ve ortada bir başarı tablosu yok."
 
Ahmet Çakar Türkiye Kupası kazanılırsa bunun sarı-lacivertli camia için yeterli olmayacağını da şu sözlerle dile getirdi: "Kupa Fenerbahçe'yi kesmez. Neden ? Çünkü bunun en büyük ispatı Başkan Aziz Yıldırım'ın sözü; Türkiye Kupası için "teneke" demişti. Maddi kayıplar oluyor, maç başı ücretler yüksek ve ben gençlerle oynamak istiyorum demişti. Astarı yüzünden pahalı diyordu."