Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımın eski oyuncularından Alex de Souza'nın 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda deplasmanda Sevilla ile yapılan maçın ardından tur atladıkları halde kendilerine prim ödemesi yapılmadığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yıldırım, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Alex de Souza'nın Brezilya basını kaynaklı ifadelerini içeren haberlerin bulunduğunu hatırlatarak, "Takımımız için son derece önemli olan Ajax maçı nedeniyle bu haberlere ilişkin açıklamayı bugün yapmayı uygun görmüş bulunmaktayım. Bahsi geçen futbolcu, 4 Mart 2008'te deplasmanda oynadığımız Sevilla karşılaşmasının devre arasında soyunma odasına inip futbolculara turu geçmeleri halinde 1 milyon değil, 1,5 milyon dolar prim vereceğimi söylediğimi iddia etmiş ve sonrasında hayal ürünü olan bazı diyaloglardan bahsetmiştir. Bu haberlerin hepsi yalandır" ifadelerine yer verdi.

Sevilla ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın devre arasında soyunma odasına inmediğini vurgulayan Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: "Daha önce dönemin teknik direktörü Zico'nun bir beyanatına karşı 1 Haziran 2015'te bir açıklama yapmıştım. Bu kez de bu iftiranın sahibi Alex'e söylüyorum; ' Sevilla maçının devre arasında soyunma odasına inmedim. Bunu ispat etmelisin çünkü iftira atmak bir ahlaksızlıktır. Fenerbahçe'den ayrıldığın günden itibaren gündemde kalmak için her fırsatta benim adımı kullanmaktasın. Şimdi de yalan ve çirkin iftiralarla gündem yaratmaya çalışıyorsun'. Prim konusuna gelince; Alex, Brezilya basınına yaptığı açıklamada Sevilla maçıyla ilgili olarak da takıma ve kendisine prim ödemesi yapılmadığı iftirasını ortaya atmıştır. Kulüp, resmi kayıtlarında da yer aldığı üzere futbolculara Sevilla maçı ile ilgili olarak 1 Nisan 2008'de toplam 1 milyon 50 bin dolar prim dağıtılmıştır." Bu kapsamda teknik heyetin belirlediği oranlar doğrultusunda Alex'e de 42 bin 20 dolar ödeme yapıldığını belirten Yıldırım, "Ödemeyi aldığına dair kendisinin imzasının yer aldığı ilgili dekont ektedir. Haberlerde bahsi geçen Beşiktaş maçı için ise 24 Nisan 2008'de toplam 1 milyon dolar prim ödenmiştir. Alex'e aynı maç için 43.000 dolar prim ödemesi yapıldığı yine ekteki bir diğer imzalı dekontla sabittir. Prim rakamları nettir ve vergileri de kulübümüz tarafından ayrıca ödenmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"Parayı seven bir oyuncu" Aziz Yıldırım, kendilerinin futbolda şike davasında yargılandığı en zor dönemde Alex'in UEFA'ya verilmesi gereken ve tüm futbolculardan alınan rutin "alacağı yoktur" yazısını imzalamadığına dikkati çekerek, "Yeri gelmişken belirtmek isterim ki; Alex gibi parayı çok seven bir oyuncu, 100 dolarını almak için bile 100 takla atar" şeklinde ifadeye yer verdi. Alex de Souza'nın tüm alacaklarının eksiksiz olarak yerine getirildiğini ve karşılıklı bunun ibra edildiğini belirten başkan Yıldırım, "Hal böyleyken 2008'de oynanan bir maçtan prim alacağı olması halinde bugüne kadar defalarca kulübe başvuru yapardı. Ayrıca kulüple sözleşmesi karşılıklı feshedildikten sonra Türkiye'den ayrılırken yaptığı basın toplantısında söyleyeceği her şeyi söylemiş, nedense bu konuyu hiç dile getirmemiştir" görüşlerini aktardı. "Haddi değil" Yıldırım, Alex'in Brezilya basınına yaptığı açıklamalarda kendisiyle ağız dalaşına girdiğini iddia ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Paradan başka bir şey düşünmeyen bu şahıs benimle böyle bir konuda ya da başka bir konuda asla tartışmaya girmemiştir, girmesi de mümkün olamaz, haddi değildir. Kendisi o dönemde takım kaptanı olarak, yanıma geldiğinde bana sadece takım arkadaşlarını, hocasını şikayet eder ve primlerin ne zaman ödeneceğini sorardı. Prim konusunda bana her gelişinde takım arkadaşlarının çok ısrarcı olduğunu ifade eder, ben takımla toplantı yapıp bu konuyu sorduğumda ise diğer futbolcular kendilerinin böyle bir talebi olmadığını söylerlerdi. Her zaman şikayet etme alışkanlığı olan bu kişi ' Zico antrenör değil, onunla şampiyon olamayız' diye bana şikayette bulunmuş, Zico ile kazanılan şampiyonluk sonrası ise ' Zico büyük antrenör' demiştir.

Ayrıca bilinmelidir ki Alex de Souza'nın ayrılışı o dönemki teknik direktörüne ihanet etmesi, kendisini onun yerine takımın teknik direktörlüğüne layık görmesi ve bu göreve gelmek istemesi üzerine gerçekleşmiştir. Gönlüm ister ki biz Metris'teyden takımımız play-off'larda mücadele ettiği sırada bu futbolcunun ne gibi talepleri, tavırları olduğunu, şampiyonluğu neden kaçırdığımızı ve tüm yaşadıklarını dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman kamuoyuna açıklasın." Brezilyalı isme, ülkesinde antrenörlük kursuna gitmeyi ve Türkiye'de destek aldığı ağabeylerinden kendisinin başkanlığı bırakmasının ardından aynı desteği sürdürmeleri halinde görev beklemesini tavsiye eden Yıldırım, şöyle devam etti: "Kaldı ki daha düne kadar Sayın Mahmut Uslu aracılığı ile bana 'büyük başkan' mesajları göndererek randevu isteyen ve benim randevu vermediğim bu kişinin Sevilla maçının primini almış olmasına rağmen, şimdi böyle bir yalanla iftira atmasını yakında çıkacağı söylenen kitabının bir tanıtım çalışması olarak değerlendirmekteyim. Bu sebeple bahsi geçen futbolcunun yaptığı açıklamaların çirkin bir iftira ve yalan olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım." Dekont bilgilerini paylaştı Aziz Yıldırım, eski teknik direktör Arthur Zico'nun geçmiş yıllarda konuyla ilgili ifadelerine karşılık yaptığı açıklamanın yanı sıra Alex de Souza'ya Sevilla maçının ardından yapılan ödemenin de dekontunu kulübün internet sitesinden paylaştı.

Açıklamada, Beşiktaş maçının ardından Brezilyalı futbolcuya yapılan ödemenin dekontuna da yer verdi.