Futbol hayatı boyunca sadece Palmerias'da top koştururken hiçbir zaman ödeme problemi yaşamadığını aktaran Alex, Fenerbahçe'de de maaş sıkıntısı çekmediğini ancak prim konusunda bazı problemler yaşadığını  belirtti.

Fenerbahçe'nin 2008 yılında Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ve sonucunda çeyrek finale yükseldiği Sevilla eşleşmesinde yaşadığı bir anıyı paylaşan Alex şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi İkinci Turu'nda Sevilla'ya karşı oynuyorduk. Başkan, eğer tur atlarsak 1 milyon dolar vereceğini söyledi. İlk yarı bitti, Sevilla öndeydi. Başkan soyunma odasına gelerek turu geçmemiz halinde 1 milyon değil, 1.5 milyon dolar vereceğini söyledi. Tamam, bizim için fark eden bir şey yok. Maça çıktık. 3-2 yenildik ama penaltılarda turu geçtik. Türkiye'ye 1.5 milyon dolar alacaklı olarak döndük.


Takımın kaptanı olarak, parayı ne zaman alacağımızı sordum. Başkan da 'Chelsea maçından sonra' dedi. Öyle olmamasını umuyordum çünkü o maçtan sonra elenebilirdik. Bu düşünceme karşılık Chelsea maçı için ayrı bir ödülün olacağını belirtti. Halbuki benim bahsettiğim para Sevilla maçında olandı

Chelsea karşısına başımız dik bir biçimde çıktık. İstanbul'da kazandık, Londra'da yenildik. Başkandan ücreti tahsil etmek istedim ama Sevilla eşleşmesinin ardından kazandığımız parayı, Chelsea maçını kaybettiğimiz için vermeyeceğini söyledi. En başta o primin Sevilla için olduğunu o söylemişti, ben değil. Chelsea için bahsedilenler ondan bağımsızdı.


Altı ay sonra bu defa Beşiktaş ile karşılaşıyorduk. Bu defa takıma kazanmamız halinde 1 milyon dolar ödeyeceğini söyledi. Gülmeye başladım. Çirkin bir ağız dalaşına girdik. Ona, 'Başkanım, bu gruba zaten 1.5 milyon dolar borcunuz var. Bunun 1 milyon daha fazla veya az olmasını kimse önemsemiyor. Biz ödül için burada değiliz. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedim. O da demagoji yaptığımı iddia etti. Bunu kabul etmedim. O gün konuşma yaptığı grubun yüzde 80'ine zaten 1.5 milyon dolar ödemesi gerekiyordu, Beşiktaş maçını kazanmamız halinde ise 2.5 milyon dolar... Dolayısı ile bu parayı da ödemeyeceğini düşünmüştüm. Sevilla primlerini ödemedi ama Beşiktaş'ınkini ödedi. Sevilla primi tarih oldu."


Kendisini Coritiba, Palmeiras, Cruzeiro ve Fenerbahçe taraftarlarından hangisinin daha çok sevdiği sorusuna ise, eski Fenerbahçeli oyuncu, "Hepsi bana iyi davrandı. Eğer her takım için bir liste yapacak olsam Palmerias'da ilk 25'e girerim. Fenerbahçe'de ilk 10'dayımdır. Coritiba'da da ama Coritiba'nın yeri ayrı. Çünkü onlardan biriyim. Beni çok eleştirmelerine rağmen sevdiklerini biliyorum. Onlarla farkli bir ilişkimiz var" diye konuştu.

Kaynak:ajanspor