Yellow and Green Football'a verdiği röportajda Alex, gördüğü en çılgın taraftarların Türkiye'de olduğunu vurguladı..

Brezilyalı 10 numara, Trabzon'daki maçlarda ve derbi maçlarında yaşadığı atmosferi unutamadığını ifade etti..

''Türkiye'deki taraftarlar kariyerimde gördüğüm en çılgın taraftarlardı. Sadece Fenerbahçe taraftarları değil, Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor taraftarları da aynı şekilde takımlarına tutkulu. Özellikle Trabzon'daki taraftarları unutamıyorum. Fenerbahçe'den nefret ediyorlardı. Öyle bir atmosferi hiçbir stadyumda görmedim. Trabzon'a her gidişimizde 61. dakikada kendi takımları kaybetse de kazansa da harika bir atmosfer yaratıyorlardı.''.

''Türkiye'deki en etkileyici ortamlardan birisi de derbi günü yaratılan atmosferlerdi. İnsanlar düğün günlerinde gelinliğini ve damatlığını giyip stadyuma geliyorlardı. Bu durum sadece bir kez değil, defalarca yaşanan bir şeydi.''.

''Maç sonu oyuncular kendi arabalarıyla eve dönerdi. Eğer bir derbi maçı kazanmışsanız sizi tesislerin çıkışında yüzlerce çılgın taraftar karşılardı. Stadyumda da aynı şekilde, belki 70 yaşın üzerindeki insanlar, durmadan ses çıkarır ve size destek olurdu.''.

Alex: ''İstanbul derbisi daha büyük''

''Palmeiras-Corinthias derbisi mi yoksa Fenerbahçe-Galatasaray derbisi mi daha büyük?'' sorusuna Alex'in cevabı İstanbul derbisi oldu.
.

''Kesinlikle Fenerbahçe-Galatasaray derbisi daha büyük. Derby Paulista da taraftarlar çok tutkulu olsa da İstanbul'da bu çılgınlığın 4 kat daha büyüğünü görebilirsiniz. 1 Fenerbahçe taraftarı, çılgınlık seviyesi olarak 4 Brezilyalı taraftara eşit olabilir. Türkiye'de taraftarlar, destekledikleri takımları vücutlarının bir parçası olarak görüyor.''.

''Fenerbahçe'de Zico'yla beraber çalışırken de bu konuyu konuşmuştuk. Zico da benimle hem fikir. Türkiye'deki taraftarlar başka bir gezegenden, normal değiller.''


Kaynak:De Marke