Ali Koç'un göreve gelmesiyle birlikte iade-i itibar alan Sambacı'nın, fenerbahçede önemli bir göreve getirileceği haberlerinin çıkmasının ardından İstanbul'a ayak basması dikkat çekti.Efsanevi futbolcunun, Fenerbahçe'de Damien Comolli yerine sportif direktörlük görevini devralacağı iddia ediliyordu.

Fotomaç'ın haberine göre Ali Koç, Brezilya pazarında Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza'yı referans alacak. Alex de Souza'nın Brezilya Ligi'ne olan hakimiyetine güvenen Fenerbahçe başkanı, Alex'in önerdiği isimleri tek tek masaya yatıracak.

Fenerbahçe'de bu yeni transfer harekatının 'Fener Ol' projesinden çıkacak sonuca göre kararlaştırılacağı belirtildi. Hedeflenen rakama ulaşılırsa Fenerbahçe'nin Brezilya harekatı başlayacak ve yıldızlara birer birer imza attırılacak.

Alex de Souza'nın da Ali Koç ile yaptığı görüşmelerde Fenerbahçe'ye uzun dönemde katkı sağlayabilecek isimlerle görüşülmesi gerektiği ve birden çok mevkide fayda sağlayabilecek isimlere yönelmenin doğru olacağını belirtti.

LUCAS VERISSIMO 

Skrtel'in Parma ile anlaşmasından sonra hava hakimiyeti iyi olan bir stoper kadrosuna katmak isteyen sarı-lacivertlilerde Lucas Verrissimo ismi ön plana çıktı. 23 yaşındaki stoper, 1.88 boyunda.

FAGNER 

Şener ve Isla'nın performansından memnun olmayan Ersun Yanal'a o bölge için Fagner tavsiyesi geldi. Alex'in gözdesi olan oyuncunun piyasa değeri 6 milyon euro. Brezilyalı oyuncu 4 sezondur Corinthians forması giyiyor.ve önerdiği başka isimlerde masaya yatıralacak