Fenerbahçe'de Mayıs 2018'de yapılacak seçimli olağan genel kurula çok uzun bir süre olmasına rağmen, başkanlık yarışı gündemin ilk sırasına oturdu. Eski asbaşkanlardan Ali Koç'un, kurucularından olduğu 1907 Fenerbahçe Derneği'nde yeni dönem için adaylığını açıklaması, camiada büyük heyecan yaratmış durumda.

Futbol kamuoyunda Koç'la ilgili olumlu yorumlar artarken, Fenerbahçe taraftarı da durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. 1 milyon üzerinde takipçisi bulunan twitter hesabımızdan yaptığımız ankette de Ali Koç'a olan güven açık farkla gözler önüne serilmiş durumda. Sadece 24 saat süreli olarak düzenlediğimiz ankette, Koç oyların büyük bölümünü almayı başardı. 

Toplam 17 bin katılım


Twitter kullanıcılarımıza yönelttiğimiz, "Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı olmasını ister misiniz?" sorusuna sadece 24 saatte toplam 17 bin 271 kişilik katılım oldu. Katılımcıların yüzde 73'ü 'Evet' yanıtı vererek, Ali Koç'un adaylığını onayladı. 'Hayır' cevabı verenlerin oranı ise yüzde 27'de kaldı.


Yıldırım'ın son oyu 5 bin 504

Hatırlanacağı üzere Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçildiği 2015'teki kongrede toplam 6 bin 648 oy kullanılmıştı. Yıldırım 5 bin 504 oy alarak, bin 144 oy alan Hulusi Belgü'ye karşı büyük bir zafer kazanmıştı. Aziz Yıldırım, böylece 12. kez Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilmişti.