3 Temmuz süreci

"Sayın Divan Başkanı, Sayın Divan Kurulu, Sayın Başkan ve yönetim kurulu, bizi televizyon başında takip eden değerli taraftarımız hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 31 Mayıs'ta şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Sayın başkanım, Fenerbahçe tarihine yazılacak önemli başarılara imza attınız. Hayatınızı Fenerbahçe'ye vakfetme. Her Fenerbahçeli gibi ben de sizi minnettarım. 3 Temmuz saldırısında ödediğiniz ve ödediğimiz bedel, takdire şayan duruşunuz, kaçtı derken ülkeye dönmeniz, kaçtı diyenlerin kaçması, o dönemki duruşunuz herkese örnektir. Her zaman yanınızdayız, olmaya da devam edeceğiz. 'Ne şikesi memleket elden gidiyor.' cümlesini biz anlamıştık, ülkemizin anlaması biraz zaman aldı. Allah korusun bundan sonraki süreçte arzulamadığınız sonuç çıksa da saçınızın teline zarar gelse bu camia aynı refleksle sahip çıkacaktır. Aklı olan her Fenerbahçeli 3 Temmuz'daki dik duruşunuz için size müteşekkir olacaktır. "

"Hiçbir zaman bu noktalara geleceğimizi tahmin bile etmiyordum"

 

"Seçim takviminde bu noktaya gelene kadar çok şey yaşadık. Arzulamadığımız şeyler oldu. Bilhasa benimle ilgili itham ve iddialarda bulunuldu. Gerçekleri birbirimizinden çok farklı bir şekilde ifade etti. Hep televizyona çıkıp karşılıklı konuşalım istedim. Araya fitne girmesin diye bunu istedim. Ama siz kabul etmediniz. Hiçbir zaman bu noktalara geleceğimizi tahmin bile etmiyordum. Sadece bilmenizi istiyorum ki; irimiz doğruları söylemeyerek sizi yanıltıyor."

Fenerbahçe'de değişim


"49 ayrı etkinliğe katıldık. Özlediğimiz ve hayal ettiğimiz Fenerbahçe'yi anlatmaya çalıştık. Mali konularda sürdürülebilir bir konumda olmadığımızı ve bu şekilde devam edilemeyeceğini söyledik. Futbol yatırımlarımızla ilgili yeni felsefe istediğimizi ifade ettik. Sporcu fabrikası olmamız gerektiğini anlattık. Fenerbahçe'nin bir bütün olduğu zaman neler yapabileceğini ve özlediğimiz tabloyu anlattık."
 

Aziz Yıldırım'a sert sözler!

"Öncelikle eleştirilerim finansal konulara değil. Fenerbahçemizin bütünlüğünü sarsacak yaralardan bahsetmek istiyorum. Bu ağır yaralara baktığımızda; tribünlerin neden dolu olmadığını, taraftarımızın neden küstüğünü anlatacağım. Bu gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Sayın başkanım, 'Kimse Fenerbahçe'den büyük değil' dediniz, sanırım şunu unuttunuz; siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz."

"Sayın başkanım, geldiğiniz bu son durumda kendinizi Fenerbahçe’nin önüne koydunuz. Unuttunuz, siz de Fenerbahçe’den büyük değilsiniz. Her başarısızlıkta başkasını suçladınız. Son kaçırılan şampiyonlukta ben de dahil herkesi suçladığınız gibi... Alex, hiçbir zaman seçim malzemesi yapılmamalı. Alex'in gitme vakti gelmişti. Alex gitmeseydi hocamız gidecekti. Bu kapıyı araladığınızda kapatamazsınız. Alex'in gidiş şekli yanlıştı. Alex'e belgesel için stadyuma girişine izin verilmemesi yanlıştır. Kim ne yaparsa yapsın Alex'i bu taraftarın gönlünden silemez. Lefter gibi, Can gibi, Selçuk gibi... Bunları yok saymanın Fenerbahçe'ye zararı vardır."