Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Gaziantep FK mücadelesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Koç, harcama limiti konusunda, “TFF, başvurumuzu kısmen kabul etti, kısmen etmedi…” dedi.

“BAŞVURUMUZ KISMEN KABUL EDİLDİ, KISMEN EDİLMEDİ”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF’ye başvurdukları harcama limitleri konusunda açıklamalarda bulundu. Koç, “3 maç üst üste kazandığımız için mutluyuz. Doğru istikametteyiz. Yazılanlar gibi bizim limitimiz arttı, transfer yapabiliriz gibi bir durum yok. TFF'nin kararı bize dün iletildi. Talebimiz kısmen kabul edildi, kısmen edilmedi. Bize karşı tutumu anlamakta güçlük çekiyorum. Nasıl Fenerbahçe'nin önünü kapatırız diye düşünüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“SON DURAĞIMIZ TAHKİM KURULU”

Başkan Koç, Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını belirterek, “Son durağımız Tahkim Kurulu. Gözünün üstünde kaşı var muamelesi görüyoruz. Haklı başvurumuz kabul edilseydi 40-50 milyon TL harcama limitimiz olacaktı..." açıklamasında bulundu. 

"ŞU AN İÇİN TRANSFER YAPAMAYACAĞIZ"

Fenerbahçe Başkanı Koç, transfer yapma durumları ile alakalı, "Şu an için transfer yapamayacağız. Artık dayanılmayacak bir duruma geldi. Geçen hafta bu kararı verselerdi, belki tahkime gidip işimizi çözecektik... Şimdi 2 hafta kaldı. Adil gözle ele alındığı takdirde, hakkımız verilecektir diye dua ediyoruz. Kurul ve federasyon ciddi baskı altında tutuluyor.” söylemlerinde bulundu.

“BÜTÇE YARATMAK İÇİN BİRKAÇ FUTBOLCUYU GÖNDERECEĞİM”

Ali Koç, harcama limitinde yer açmak için takımdan bazı isimlerin ayrılacağını belirtti ve "Kalabalık mevkilerden birkaç futbolcuyu göndereceğim, bütçe yaratmak için. Sol beke oyuncu alacağız. Bu şekilde baktığımızda bize hiç manevra alanı bırakmıyorlar...” söylemlerinde bulundu.

“GAZİANTEP YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Koç, açıklamaların bir bölümünde Gaziantep FK Yönetimi’ne teşekkür ederek, “Gaziantep Yönetimi’ne teşekkür ederim, bizi güzel ağırladılar, dostlarımız zaten. Tribünlerde de bize normalden fazla bir yer ayırdılar. Onun için de teşekkür ediyorum." açıklamalarında bulundu.

"HOCAMIZI VE FUTBOLCULARI TEBRİK EDİYORUM" 

Başkan Ali Koç, açıklamalarının devamında, "3 puan aldığımız için mutluyuz. 3 maç üst üste aldık. Doğru istikametteyiz. İlave etmemiz gerekenler var. Zaman zaman iyi oynadık zaman zaman kötü oynadık. Ama ne olursa olsun 3 puanı aldık. Hocamızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Taraftarlarımız da muhteşemdi. Onlar da hak etti bu galibiyeti. Yolları da uzun." dedi.