Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Eski bir yönetici haciz işlemi yolladılar diye car car konuşuyor. Onlar bize de geldi. Biz bunları savaşarak kavga ederek 1 seneye yaydık ve faizi yüzde 22’ye indirdik. Eski yönetimin davalarını da kaldırdık ve bir de çıkıp konuşuyor. İstediği zaman kamuoyuna açık yerde konuşmaya hazırım” diye konuştu.


Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, bugün için tek bir konuşma yapacağını ifade ederek, “Saat 15.00’de kadınlar voleybol maçımız var. Akşam önemli bir Trabzonspor maçımız var. O yüzden bu durumu samimi vakit darlığında ele almanız önemli. Aksi takdirde buralarda oturmaktan, sizleri dinlemekten keyif alıyorum. Bugünün özelinde bu durum söz konusu. 11 Nisan günü kaybettiğimiz Sinyor Can Bartu’yu anarak başlamak istiyorum. Mekanı cennet olsun. Kendisine yakışır bir uğurlama töreni yaptığımızı düşünüyorum. Basketbol ve futbolda ilk ve tek olan belki de hiçbir zaman kırılamayacak rekorları, temsil ettikleri ve her şeyden önemlisi iyi bir insan olarak sadece Fenerbahçe’nin değil tüm spor camiasında taht kuran efsanemizi unutmayacağız. İlk yönetim kurulu toplantısında alacağımız karar ile Can Bartu’yu ölümsüzleştirmek için heykel yapması konusunda karar alacağız” diye belirtti.

“İkinci yarı daha fazla puan toplamamız hiçbir şey ifade etmiyor”

Size burada son şubat ayında buluştuğumuzda çok üzücü bir devre geçirdiğimizi, burada tüm sorumluluğun bizde olduğunu ifade ettiğini anlatan Koç, “Ancak şubat ayında konuştuğumuzda sizlere ikinci yarının çok daha iyi geçeceğini ifade etmiştim. 5 nokta atış transfer atışı yaptığımızı söylemiştim. Daha iyi bir Fenerbahçe göreceğimizi arzu ettiğimizi ifade etmiştim. Bununla beraber ilk yarıya göre daha iyi bir puan toplamış olabiliriz ama hiçbir şey ifade etmiyor. Evet iyi çalışıyoruz, iyi mental yükleme yapılıyor. Taraftarımız sağ olsun iyi destek veriyorlar. Alanya maçına kadar Fenerbahçe’yi yenmek daha zor oluyordu, daha fazla kazanıyorduk. Ama Alanya maçının ikinci yarısında bu argümanları sunamıyorum. Ne yazık ki şu an istediğimiz noktada değiliz. İstediğimiz nokta bugün geldiğimiz noktada sıralamayı daha rahat yerde olup önümüzdeki sezon kullanmak istediğimiz gençlerden daha fazla yararlanmaktı. 5 maçımız kaldı tarihe kötü bir şekilde girmek istemiyorsanız bu camiayı bir nebze olsun mutlu etmek istiyorsanız son 5 maçı kazanın, artık top sizde, biz size inanmak, güvenmek ve moral veririz dedik. Bu akşam da uzun süredir sahamızda yenilmediğimiz Trabzonspor’u misafir ediyoruz. Umarım bu arzu, temenni bu maçla başlar. Alınacak ders çok var. Mazereti hiçbir zaman üretmedik. En önemli ders, çok fazla değişikliği aynı anda yapmamız önemli olan önümüzdeki sezonun planlarının daha iyi yapılması ve daha arzulu mücadeleci takımı önümüzdeki aylarda kurmak bunun için çalışmalar görüşmeler yapılıyor. Hocamızın isteği doğrultusunda oyuncuların listesi belirlendi” diye belirtti.

“Obradovic ve ekibi bizi gururlandırmaya devam ediyor”

’Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradovic, ekibi ve oyuncuları bizleri gururlandırmaya devam ediyor’ diyen Koç, “Bir kez daha 5. kez Final Four’dayız. Bu sene bu başarıları sağlarken rekor kırdık. İç sahada 15’te 15 yapan Euroleague tarihindeki ilk takımız. 25 galibiyet alıp Final Four’a en çok galibiyetle giden takım olduk. Çok zor bir Zalgiris deplasmanından geldik. Müthiş bir baskı vardı ama buna rağmen ciddi sakatlıklarımız oldu. Her şeye rağmen Obradovic şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyor. Umarım İspanya’dan kupayı getirebiliriz. Bunu söylerken Anadolu Efes’e de başarılar dilemek istiyorum. Tarihte ilk defa iki Türk takımı Final Four’da olacak. Ligde de hedefimiz lider bitirmemiz söz konusu. Ligde oynadığımız son 72 iç saha maçının hepsini kazanmışız. Dolayısıyla bir kez daha Obradovic’i, oyuncuları ve teknik kadroyu tebrik ediyorum. Oyuncuların çok ciddi maliyeti var. Biz yönetim olarak ekonomik şartlarımız ne olursa olsun dengeleri sağlamak durumundayız. Hiçbir yönetimin bu başarılardan geri adım atma lüksü yok. Erkek basketboldaki açığımız futboldaki açığımızın yarısına eşit değerde” dedi.



Kaynak:Hürriyet