Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu mağlup olunan Ankaragücü mücadelesi sonrası durum değerlendirmesi yaparak Galatasaray derbisi öncesi radikal kararlar aldı.

DERBİ KAZANILIRSA

Ajansspor'da yer alan habere göre; Sarı Lacivertli yönetim, 2-1 kaybedilen MKE Ankaragücü mücadelesinin faturasını teknik direktör Ersun Yanal’a kesti. Galatasaray derbisi 58 yaşındaki teknik adam Ersun Yanal’ın kaderini belirleyecek. Yönetim B planı için çalışmalara resmen başladı. Öte yandan başkan Ali Koç ve yönetimi radikal kararlara imza attı. 

Galatasaray derbisi Fenerbahçe kazanırsa deneyimli teknik adam Yanal ile sezon sonuna kadar devam etme kararı alınırken, mağlubiyet ve beraberlikte ise yolların ayrılacağı iddia edildi.

Fenerbahçe yönetimi sadece Ersun Yanal ile değil, takıma bir türlü bekleninlen performansı gösteremeyen Jailson, Tolga Ciğerci başta olmak üzere bir çok isimle de yollarını ayırma kararını aldı. Ayrıca Ankaragücü mağlubiyeti sonrası takamı ise 50 şer bin lira para cezası kesildiği de yine iddialar arasında yer aldı.

DERBİ ÖNCESİ ÇOK KONUŞULACAK KARAR

Sarı Lacivertli yönetim öte yandan hafta son oynanacak olan derbi öncesi çok önemli bir karara daha imza attı.

Daha önce iç sahada oynanan derbi maçlarında rakip Başkan ve yönetimini karşılayan Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri bu kez Galatasaray yönetimini ve Başkanını karşılamama kararını aldı.

Fenerbahçe'de bu kararın alınmasın da Sarı Kırmızılı başkan Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim ile yaşanan sıkıntılar önemli rol oynadığı öne sürüldü.

Mücadele günü stada gelecek olan Galatasaray kafilesini hiçbir Fenerbahçeli yönetici karşılamayacak ve stat içinde yanlarında olmayacağı da belirtildi.

Kaynak: Super Haber