Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında oynanan Fenerbahçe - Alanyaspor maçına sahadaki oyundan ziyade maç sonrası sosyal medyada dolaşıma giren provokatif bir video damga vurdu..

Fenerbahçe forması giyen bir grup provokatörün, sarı lacivertli takımın ünlü; 'Fenerbahçem ne istersen iste benden' marşının sözlerini toplumun sinir uçlarına dokunacak provokatif sözlerle değiştirdiği videoda sosyal medyada çok büyük tepki topladı..

Fenerbahçe taraftarı görünümlü provokatörlerin ünlü marşın sözlerini değiştirdiği provokasyon ifadeleri ise şu şekilde;

"Mustafa Kemal Paşam ne istersen iste benden
İstersen ayıralım dinle devlet işlerini
İstersen asalım bütün hoca mücahitleri
İstersen kapatalım bütün İmam Hatipleri"
.
Sosyal medyada renk ve takım fark etmeksizin her kesimden vatandaşın tepkisini çeken bu provokatif marş sonrası Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, konu ile alakalı bir açıklama yayınladı..

"BUNLAR TARAFTAR DEĞİL!"

Videodaki kişilerin yüzlerinin görülmediğine ve eski tarihli olduğuna vurgu yapan Ali Koç şu ifadeleri kullandı;
.
"Arkadaşlarımız videoyu incelediler. Bu video 23 Temmuz 2018 tarihinde bir video paylaşım sitesine yüklenmiş. Fenerbahçemizin o tarihte herhangi bir müsabakası yok. Dolayısıyla videonun kaydedilme zamanı da meçhul. Belki de yıllar önce kaydedilmiş bir içerik.".

"Bazı hesaplar ise video paylaşım sitesinden bu videoyu alarak sanki 11 Kasım Pazar günü oynadığımız Alanyaspor mücadelesinden önce çekilmiş gibi paylaşıyor. Aslında daha detaylı incelemede 2016 yılında Twitter'da benzer içerikli paylaşımlar bulunduğu da görülüyor.".

"Sosyal medyada 11 Kasım'daki Alanyaspor maçından önce çekilmiş ve paylaşılmış gibi lanse edilen, toplumun sinir uçlarına dokunan bu videoları kim paylaşırsa paylaşsın ben bunları taraftar diye tanımlamıyorum. Fenerbahçe taraftarı olarak kabul etmiyorum".

"ÜLKE OLARAK UYANIK OLMAMIZ LAZIM!"

Ülke olarak çok dikkatli olunması gerektiğini aktaran Ali Koç, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı;
.
"Birşeyler dönüyor. Tehlikeli şeyler dönüyor. Provokasyon mu tesadüf mü bilemiyorum ama bu konuda uyanık olmamız lazım. 10 Kasım günü yaşananlar, daha sonra Atatürk büstlerine yönelik saldırı.".

"Birileri birşeyleri kaşıyor sanki. Ülke olarak uyanık olmamız lazım. Bu görüntüler bizim açımızdan asla kabul edilebilir değil. Fenerbahçe değerlerine yakışmayacak hareketler.".

"Fenerbahçe Spor Kulübü her zaman Atatürk'ün izinde toplumun tüm değerlerine sonuna kadar saygılı olmayı kendisine rehber etmiş bir kulüptür".