Helsinki maçının ardından açıklamalar yapan Fenerbahçe başkanı Ali Koç şu ifadeleri kullandı;

"Sistem yavaşça kuruluyor. En memnun olduğum konu ise topu çabuk geri almamız, üçüncü bölgede geri almamız, daha inançlı bir takım olmamız. Daha yolun çok başındayız, bu sistemin henüz oturmamış hali" 

Sarı Lacivertli başkan yaşanan sakatlıklara vurgu yaptı ve "Diğer taraftan yeni sezona başlamadan önce çok şükür kamp dönemini kazasız belasız atlattık derken anlaması güç bir şekilde arka arkaya üç önemli oyuncumuz, Adana Demirspor maçında Serdar'ı kaybettik. Bugün de Novak ve İrfan. Üstümüzde yine bir uğursuzluk var. Onunlya da kendi yöntemlerimizle uğraşmaya çalışıyoruz. Doğru yolda olduğumuz düşünüyorum. Hocamızı kutluyorum. Sistemini kısa sürede oyuncularına anlattı" şeklinde konuştu.

"3-4 TRANSFERİMİZ OLACAK"

Transfer konusunda ise Ali Koç şu ifadelerle açıklamalarını sürdürdü; "İnşalah en az 3, hesabı kitabı doğru yapabilirsek 4 transferimiz olacak. Transfer konufsunda taraftarlarımıza seslenmek istiyorum, samimi taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Kalbi sarı lacivert çubuklu için atan, kayıtsız şartsız Fenerbahçe'yi destekleyen, siyasetin dışındaki tarftarlara seslenmek istiyorum. Çanakkale maçı olmadan yıpratma kampanyası başladı. Ben kolay kolay yıpranmam da takım ve genç oyuncular tez yıpranıyorlar. Dün bir forma açıkladık. Bence son yılllların en güzel formasını açıkladık. Puma dünya çapında bir lansman yaptı. Bu sefer yaygara kopartıyorlar. Formanın ön tarafı tamamen logo, arka tarafta renkli logomuz var. 'Bravo Fenerbahçe'ye, dünya çapındaki bir lansman yapmışlar' demek yerine, eleştiriyorlar.Diğer tarafta santfor konusu. Ben gerek sezon sonunda bazı muhabirlerle yaptığım toplantıda gerek divan kurulunda bunların şifrelerini vermeye çalıştım. Ne tarz bir takım kurmak istediğimizi söyledim. Taşıdığı formanın sorumluluğunu hem özel hem de sahada taşıyabilecek bir takım istedim. 94. dakikada hala baskı yapan, birbiri için mücadele eden bir takım vardı. Transferde rahat olun, "bu tesadüfi bir sessizlik değildir" dedim. Serdar ve Enner'i yazabiliyorduk, Samatta'yı FFP nedeniyle yazamıyorduk" 

SÖRLOTH UYARISI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç transferle ilgili konuşurken bir taraftar, "Sörloth" diye bağırdı. Ali Koç, "Bir dakika susar mısın lütfen" diyerek taraftarı susturdu. 

Fenerbahçe'yi yıpratmaya çalıştıklarını dile getiren Ali Koç, "Diğer takımlar onu yapmışlar bunu yapmışlar. Bizi yıpratmaya yönelik, Fenerbahçe başarısız olsun diye, bir takım kuramamışız, edememişiz... Her geçen gün takımın disiplinli bir şekilde yürüyor. 20 yaşındaki Muhammed golü atıyor, 16 yaşındaki Arda oyuna giriyor. Biz doğru yoldayız. Biz burada en iyisini yapmak için sabırlı bir süreçten geçiyoruz. Sabredin, 3 haftayı kazasız belasız atlatalım, başka takımlar ne transfer yaparlarsa yapsınlar" açıklamasını yaptı. 

Adana Demirspor maçı nedeniyle kulüp başkanı Murat Sancak ve camiaya teşekkür eden Koç, "Adana Demirspor maçı sonrası bizi çok sıcak karşılayan, misafirperverlik gösteren başkan Murat Sancak ve camiasına çok teşekkür ediyorum. Onların da yolu açık, şansları bol olsun. Haklı, adil, hak edenin kazanaccağı bir sezon diliyorum" dedi. 

PELKAS SATILCAK MI?

Ali Koç, "Pelkas'ın satılacağı dedikoduları"nın olduğuyla ilgili olarak gazetecilere; "Bunları siz yapıyorsunuz. Pelkas satılmayacak. FFP sorunu yaşıyoruz ki Samatta'yı yazamadık. Harcama limitlerinde sorunumuz yok. Sorun al-sat dengesinde. UEFA'nın koyduğu. Sörloth ve Kolasinac konusunu sormayın. Biz imza atmadan söylemiyoruz. Dedikodusunu yapmıyoruz. Ben ve arkadaşlarım herhangi bir haber sızdırdık mı? Taraftarlarımız rahat olsunlar. Sizler de haber yapmanız lazım. Spekülasyonlar olabliir. Ama biz imzalamadan hiçbir şey açıklamıyoruz" ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: NTV Spor