Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç yaptığı açıklamada, basketbol takımı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Başantrenör Zeljko Obradovic'in ayrılık sürecine değinen Ali Koç, “Obradovic Fenerbahçe ailesinin en kıymetli isimlerinden biridir. Geçen sezon ödemelerde sıkıntı yaşadık ancak gelecek sezon daha düşük bütçeyle bu sorunların tekrarlanmayacağı yönünde kendisine taahhüt verdik. İsteği yönünde yeni bir kadro oluşturabileceğimizi de kendisine ilettik ancak kendisi 1 sezon dinlenmek istedi. Hepimizi üzen bu kararı saygıyla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ali Koç, ayrıca seyircili oynayacakları ilk maçta Obradovic’e görkemli bir veda töreni düzenleyeceklerini söyledi.

Yeni sezon yapılanması hakkında da konuşan Başkan, “Yeni teknik ekip ve kadromuzu 1 ay içerisinde şekillendireceğiz. Geçtiğimiz yıllara nazaran daha düşük bir bütçeyle yola çıkacağız” dedi.

Amatör branşlar konusuna da değinen Ali Koç, “Futbolda başarısız olunca diğer branşlarda da algı olumsuz oluyor. Basketbolda, voleybolda ve olimpik şubelerde oldukça başarılıyız ancak bunu iyi pazarlayamıyoruz, bu da bizim hatamız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: TRT SPOR