Fenerbahçe yeni sezonu bugün açarken Alper Potuk’dan inanılmaz bir jest geldi.

Kulüp ile 3 yıl daha mükavelesi olan 28 yaşında ki sol kanat oyuncusu maaşında %40’lık bir zama gitti.Kulübün resmî sosyal medya hesabından paylaşılan haberde Ali Koç ve Comolli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Koç:Alper Potuk, Fenerbahçe ailesine olan bağlılığını bu büyük fedakarlıkla gösterdi. Bir oyuncunun sözleşme süresi aynı kalarak, daha önce yapılmış olan sözleşmesinde %40 oranında bir indirimi kendi isteğiyle gerçekleştirmesi futbol dünyasında eşine az rastlanır bir olay.

Fenerbahçe ailesine kalpten bağlılığını gösteren Alper'e, bu örnek davranışı için tüm camiamız adına teşekkürlerimi iletiyorum. Umuyorum camiamızdan alacağı destekle futbol potansiyelini en iyi şekilde kullanarak bu sezonki şampiyonluk yolculuğumuza da önemli katkılarda bulunur.Açıklamalarını yaptı.

Sportif direktör Damien Comolli:Bugüne kadar çalıştığım kulüpler ve oyuncular arasında böyle bir duruma ilk defa rastlıyorum. Bir oyuncu, daha 3 yıllık garanti sözleşmesi varken tüm alacaklarından %40 oranında vazgeçerek indirime gitmek istediğini yönetime iletiyor. Umuyorum bu sezon ortaya koyacağı saha içi performansı ile de şampiyonluk hedefimizin önemli bir parçası olacaktır.İfadelerini kullandı.