Sarı-Lacivertlilerde derbi hazırlıkları sürüyor.Teknik direktör Aykut Kocaman'ın Galatasaray karşısında anahtar isimleri Josef de Souza ve Mehmet Topal olacak. 'Orta sahayı alan takımın maçı da alacağını' belirten Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik adamı, 2. bölgeyi ele geçirmeyi hedefliyor. Josef de Souza ve Mehmet Topal top rakipteyken yapacakları presle Selçuk ile Belhanda'nın Garry Rodrigues ve Feghouli ile pas bağlantısını kesecek.

PAS VE MAÇ TAKTİĞİNİ ÇALIŞTILAR
Galatasaray'ın atakları böylece başlamadan etkisiz hale getirilecek. Kapılacak toplar ise en hızlı şekilde kanatlara aktarılacak. Fenerbahçe'de dünkü çalışmada da bu taktiğin provalarını yaptı. Antrenmanda oyuncular ayrıca 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarının yanı sıra hücum varyasyonları gerçekleştirdi.

GOMİS'E ÇİFTE KELEPÇE
Tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman, Galatasaray'ın en tehlikeli ismi Bafetimbi Gomis'e özel önlem hazırlıyor. Fransız yıldız Gomis'i, cumartesi günü Martin Skrtel ile Roman Neustadter birlikte kontrol etmek istiyor. Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de 25 gol atan Bafetimbi Gomis için, "Çok güçlü ve atletik bir oyuncu. Boş bırakmaya gelmez. Topla kaleye dönmesine kesinlikle müsade etmeyin" uyarısında bulundu.

BiTiRiM iKiLi
Sarı-Lacivertlilerin orta sahadaki vazgeçilmez ikilisi olan Josef de Souza ile Mehmet Topal, uyumları ile de dikkat çekiyor. İstikrarları ve fizik güçleriyle ön plana çıkan iki oyuncu, Galatasaray karşısında Aykut Kocaman'ın pres silahları olacak.


Kaynak : Fotomaç