Eşiyle İstanbul'a kadar gelip Aziz Yıldırım'la beraber F.Bahçe tesislerini gezdikten sonra herkesin imza atması için beklerken bir anda "gelmiyorum" cevabıyla herkesi şok eden Carlo Ancelotti o kararıyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus eşleşmesini değerlendiren Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Juventus'un başına geçiş sürecini anlatırken konuyu F.Bahçe'ye de getirdi. İşte Ancelotti'nin Aziz Yıldırım'ı kızdıracak o dönemle ilgili sözleri:

Türk kulübünün başkanı beni İstanbul'a davet etmişti. Eşimle birlikte 3 gün İstanbul'da kalacak, tesisleri gezecek, şehir hakkında bilgi alacaktık. Tam İstanbul'a gitmeden önce Luciano Moggi (Juventus'un o dönemdeki genel menajeri) beni aradı ve 'Bir şeye imza atmadan önce beni ara' dedi. 'Seni burada istiyoruz' dedi.

İstanbul'da görüşmeyi tamamlayıp İtalya'ya dönünce Moggi'yi aradım. Casus filmi gibiydi. Arabamla Antonio Giraudo'nun evinin önüne kadar onları takip ettim. Sonra onların arabasına geçtim. Moggi'nin yanında Bettega da vardı. Bana, 'Juventus'u çalıştırmak ister misin?' diye sordular. Ben de, 'Lippi ile çalışıyorsunuz' dedim. Onlar da bana, 'Burada mutlu değil, biz de seninle çalışmak istiyoruz' cevabı verdiler. Ben de 'elbette' deyince, Moggi cebinden, bir kağıt çıkardı, beyaz sıradan bir kağıda yazılmış 23 maddelik bir sözleşmeydi. Juventus'la sözleşmeyi ilk o zaman imzaladım. Türkiye'ye gelmeyeceğimi söylemek için Türk başkanı aramak ise benim için işkence gibiydi. Çünkü benim için İstanbul'da herşeyi düşünmüş ve hazırlamıştı!