BBC Sport'ta yer alan son dakika haberine göre; Andre Ayew, kulübü Swansea City'nin yeni sezon hazırlık kampından ayrıldı ve Fenerbahçe için sağlık kontrolünden geçmek için İstanbul'a hareket edecek.


28 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrollerinde herhangi bir sorun çıkmaması halinde, kendisini 1 yıllığına kiralık olarak Fenerbahçe'ye bağlayan sözleşmeye imza atacak.

ANDRE AYEW KİMDİR?
Kariyerine Marsilya'da başlayan Andre Ayew, 2008 yılında Lorient'e kiralandı. 2009 yılında Marsilya'ya geri dönen Ayew, daha sonra AC Arles'in yolunu yine kiralık olarak tuttu. 2010 yılında yine altyapısından yetiştiği Marsilya'ya dönen Ganalı yıldız, 2015 yılına kadar mavi-beyazlılarda top koşturdu ve 2015 yılında Swansea City'ye transfer oldu. Ayew, Ağustos 2016'da 24 milyon Euro bonservis bedeliyle West Ham United'a transfer oldu. Ganalı yıldız, geçen sezonun devrea arasında 22 milyon Euro bonservis bedeliyle yine Swansea City'ye transfer oldu. Sol kanat, sağ kanat, forvet arkası ve santrforda görev yapabilen 28 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Premier Lig'de 30 maçta 3 gol 4 asistlik performans sergiledi. Swansea City'nin Premier Lig'den düşmesinin ardından Ayew'in ayrılmak istediği Ada basınında sıkça dile getiriliyordu. 


Kaynak Fanatik