Geçtiğimiz sezonun devre arasında transfer olduğu Fenerbahçe'de kısa sürede vazgeçilmezler arasına girmeyi başaran macar stoper Attila Szalai, birçok kulübün radarına girmişti.

Hem Sarı Lacivertli takımda hem de Macaristan Milli Takımı'ndaki performansıyla adından söz ettiren 1.92'lik stoperin, İspanyol ekibi Atletico Madrid'in de radarında olduğu öne sürülmüştü.

Szalai'nin EURO 2020'deki maçlarını da izleten İspanyol devinin ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin kapısını çalacağı iddia edildi.

Sarı Lacivertli kulübün 2 milyon euro bonservis bedeliyle renklerine bağladığı 23 yaşındaki yıldız futbolcunun satışından 20 milyon euro'luk bir gelir beklediği de ifade ediliyor.

Fenerbahçe'nin vazgeçilmezlerinden biri olan Attila Szalai, bu sezon hiçbir maçı kaçırmadı.

Macar stoper, yeni sezon öncesi oynanan hazırlık maçlarının da tamamında forma giydi. 23 yaşındaki oyuncu, 6 hazırlık, 3 UEFA Avrupa Ligi, 5 de Süper Lig karşılaşması olmak üzere 14 karşılaşmada da görev yaptı.

23 yaşındaki oyuncu, performansıyla da öne çıkanlar arasında yer aldı.

Öte yandan Attila Szalai ile aynı adı taşıyan babası, geçtiğimiz günlerde oğlu hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili şu açıklamada bulunmuştu;

"Oğlumun birkaç sene daha Fenerbahçe'de devam etmesini gerektiğini düşünüyorum. Henüz gitmesi için erken. Fenerbahçe, şu ana kadar onun gelişimine çok büyük bir katkı yaptı. Biraz daha geliştikten sonra gitmesi daha faydalı olacaktır.''

Kaynak: Fotomaç