Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de gündem Altay Bayındır...

Denizlispor deplasmanında 1'i penaltı olmak üzere yaptığı 7 kurtarışla devleşen genç eldiven herkesi kendine hayran bıraktı.

Refleksleri, hırsı ve her geçen gün üstüne koyduğu performansıyla takdir toplayan Sarı Lacivertli kaleci, Rüştü Reçber ve Volkan Demirel'in izinden gidiyor.

Tarihe adlarını yazdıran iki isim de tıpkı Altay gibi 21 yaşında Fenerbahçe kalesini teslim almış, Rüştü 9 - Volkan ise 17 sene aralıksız forma giymişti.

Sarı Lacivertli takımın gemç kalecisi Altay Bayındır, Denizlispor galibiyetinde kendi kurtarışları kadar takım olarak iyi savunma yapmalarının rolü olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı;

"Bence bir takımın başarısı için önemli olan önce iyi savunma yapmaktır. Gol yemediğin zaman 1 gol attığında 3 puan alıyorsun. Biz de bu şekilde devam edeceğiz. İnşallah her şey iyi olur." 

Öte yandan bu sezon 2 penaltı kurtaran Altay, takımı ayakta tutan isimler arasında yer alıyor...

Bayındır'ın ligde en çok kurtarış yaptığı maçlar şu şekilde; Denizlispor 7, Galatasaray 5, Trabzonspor 4, Gençlerbirliği 4. Onbir karşılaşmanın tamamında 90 dakika sahada kalan genç kaleci toplamda ise 31 kurtarış gerçekleştirdi. Bunların 15'i ceza sahası içinden, 14'ü ceza sahası dışından, 2'si ise altı pastan.

Ayrıca performansıyla dikkatleri üzerine çeken 22 yaşındaki Altay'ı başta Sheffield United ve Ajax olmak üzere birçok Avrupa devinin yakın takibe aldığı öne sürülüyor.

.

Kaynak: Fotomaç