Kjaer’in transferinin çok önemli bir iş olacağını aktaran Qureshi, şu yorumları yaptı:

“Avrupa’nın en iyi defans oyuncularından bir tanesi. Kafa toplarında çok güçlü. Ayrıca adam markajında da başarılı. Geçen sezon bu özellikle PSG maçlarında Zlatan Ibrahimovic ve Cavani’ye karşı çok iyi performans gösterdi. Genç yaşta Midtjylland’da yeteneklerini ortaya koydu. Kendisini fark eden Real Madrid deneme antrenmanlarına davet etti. Ancak bu sırada elini çabuk tutan Palermo, oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Palermo’da adeta İtalya’nın defans okulundan geçti ve burada savunma yapmayı iyice öğrendi. Serie A’da gerçekten inanılmazdı. Wolfsburg da Liverpool başta olmak üzere birçok Avrupa devinin önünde transferi gerçekleştirdi. 12 milyon euroya gittiği Wolfsburg’da Felix Magath ile sorunlar yaşadı. Bu yüzden de ayrılmak istedi ve Lille ile 3 milyon euroya yakın bir anlaşma yaptı. Thiago Silva ile beraber Fransa Ligue 1’in en iyi defans oyuncusu seçildi.

Danimarka Milli Takımı’nda her maçta yer alan Kjaer, sadece 26 yaşında olmasına rağmen 50. maçını oynadı. Bu gerçekten harika bir başarı. Uzun vadede Fenerbahçe eğer transferi yaparsa müthiş bir iş olur.”

*Milliyet