Fenerbahçe, Topuk Yaylası Tesisleri’nde yaptığı ilk kampın ardından Düzce 18 Temmuz Stadı’nda Romanya'nın Juventus Bükreş takımı ile hazırlık maçı yaptı.

Maç sonrasında basın açıklaması yapan Kocaman, geçen sezona göre bazı şeylerin değişmesi gerektiğini belirterek, “Şunu söylemek lazım 27’sinde önemli bir maç oynayacağız. Temel amacımız da buraya doğru yürümek ne kadar hazır olabiliriz bilmiyorum ama en azından o maçta olabilecek maksimum hazırlığı yakalamaya çalışmak. Topla oynama süresini biraz daha uzun tutarak biraz daha rakip kaleye gitmeye çalışan, hakimiyet kazanan bir takım oluşturmak istiyoruz. Oynayacağımız hazırlık maçlarında olumlu olumsuz alacağımız verilerle düzeltmeler yaparak yürümek zorundayız. Bir şey daha eklemek lazım. Bugün onun izleri de vardı. Hem kendi gurubumuz hem de grubumuzun üstündeki takımlara karşı fiziksel olarak üstünlük sağlayacak bir hale gelmemiz lazım” diye konuştu.

Aykut Kocaman, maçta 2 gol atan Mehmet Ekici ile ilgili olarak, “Mehmet Ekici için iyi maç oldu. Total olarak ben hep bunu söylemeye çalışıyorum önemli olan kolektif bir bakış açısıyla takımın ne yaptığını görmek. Bu anlamda Mehmet’in katacaklarını görmek açısından da hem kendi adına hem bizim açımızdan sevindiriciydi” dedi.

Kocaman, maçta forma şansı bulmayan oyuncular ile ilgili olarak ise, “Kampa çok geç katıldılar. 3. gün olacak. Çok erken her türlü sakatlık riskine hazır olur. Maçın başlarındaki hatalı iki günden sonra maçını ritmi çok artı. Daha fazla önde oynamaya başladık ki buda sakatlık riskini daha fazla açılacak ve önümüzdeki maçlarda onları yavaş yavaş takımın içine katmaya çalışacağız. Kendisi biraz kasığında rahatsızlık hissedince çıkmak istedi bizim için esas önemli olan şey 27’sinde ki maçı azami ölçüde hazırlıklı hale gelebilmek” dedi.