Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

"1995-96 yılıydı. Trabzon'da Otto Baric'in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sonra Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı. O gün Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı, 1 yıl ceza aldı. Cezamızı çektik."

"Otto Baric'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Şenol Güneş, televizyonlarda 'Yandım Allah' gibisinden, herkesi suçlayacak açıklamalar yaptı."
"Perşembe günü burada, sayın Güneş bir tiyatro oynamıştır."

"Ondan beklenen, filozof gibi konuşan, eğitimci bir insanın, maçın oynanması için gerekli davranışları göstermesini hem isterdik, hem beklerdik. Siz tiyatroyu yapacaksınız, kafanıza dikiş atıldı pozisyonlarına geleceksiniz... Bu tartışmalara gerek yoktu."

"Görüntüleri gördük. Tolga, Trabzonlu. Şenol Güneş, Trabzonlu. Trabzonluların 95-96 ve 2010-11 sezonlarındaki şampiyonluğu alamamalarının acısını, her platformda Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışmaktalar."

"Şenol Güneş, Bursa'dan bağırıyor. 'Burada havalar temiz' diyor. Şu an Beşiktaş'ta. Beşiktaş neyse, Fenerbahçe odur. Herkes kadar temiziz."

"Biz Şenol Güneş'e saygı gösteriyoruz, o da bize saygı göstermelidir ama göstermiyor. Stadımıza geliyor, bordo kravat takıyor, bordo elbise giyiyor. Seyirciyi tahrik ediyorsun."

"Şiddete karşıyız, olanları tasvip etmiyoruz ama Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu olayda kumpas vardır. İncelemeler sürüyor, bittiği zaman zaten açıklanacaktır. Son zamanlarda Passolig'den çok miktarda Passolig alınmıştır bizim maçlara girmek için."

"Şenol Güneş, hakeme küfür eder bir şey denmez, oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, filozof gibi davranır sonra 'Ben yapmadım' der, herkes bunu normal karşılar. Konu Fenerbahçe olduğunda 'milat' kelimesi her seferinde geçeri."

"Trabzon'da otobüs kurşunlandı, soruşturma devam ediyor. Fail bize göre belli. 40 kişiyi öldürmek için otobüs kurşunlanmıştır. Bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yapmıştır? Biz uğraşıyoruz ama bizim uğraşmamızla çözülmüyor. Basın neden üstüne gitmez?"

."Fenerbahçe'ye olduğu zaman kimse kılını kıpırdatmaz, başka takıma olduğunda herkes ayağa kalkar. Aradaki fark budur."

"Beşiktaş maçı oynanırken, devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım. 'Git hakemle konuş, hakem bütün kredilerini tüketti. Yapacağı tek şey maçı tatil etmek. Kendisine söyle dirayetli olsun' dedim. Çetinkaya bunu iletti."

."Hakem de 'Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim' dedi. Başka statlarda atılmıyor mu? Orada tedbir alıp polis çağırıyorsunuz, çözülüyor. Fenerbahçe olunca milat olsun. Neden ben bu haberi gönderdiğim halde, emniyete 'Kenarda durun' demiyorsun?".

"Sahayı terk eden hükmen mağlup olur, mesele bitmiştir. Daha bunun üzerine o toplantı yaparız, şunu yaparız... Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Her şeye saygılıyız ama herkesten de doğru karar verilmesini bekliyoruz."

"Kumpas devam ediyor. FETÖ, 24 Haziran seçimlerinden dolayı her statta yeni olaylar yapabilir. Hepimizin uyanık olması lazım, bu ülke hepimizin."

"Yok koltuk atıldı, şu atıldı, bu atıldı... Peruk atılmıştır, para atılmıştır, çakmak atılmıştır. Bunun dışında olayı algı anlamında genişletmek yanlıştır."

Şekip Mosturoğlu: Rapor ve emsallere göre konuştuk. Bundan sonra ek rapor ortaya çıkabilir, bir şey diyemem. Otto Bariç yapınca numara yapıyor diyenler, benzer olaylar olunca bunlara tahammül olmuyor. Bu çifte standarttır. Beşiktaş'ın tezi olabilir, bizim tezimiz bu. Sonuçta kararı TFF verecektir.

Aziz Yıldırım: Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor maç yaptı. Olaylar çıktı. Diyarbakırspor küme düşürülmeliydi. Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Memleket meselesi olduğu için bir şey demedik. Galatasaray - Fenerbahçe maçında hakem düştü, bizim oyuncular kaldırdı. O maç hükmen kazanılsa aynı puandaydık. Böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Mehmet Topal, Beşiktaş maçında düştü, başı sargılı devam etti. İstese etmezdi, hastaneye giderdi. Biz bunlara tenezzül etmeyiz. Biz Şenol Güneş'ten bunu beklerdik.
.
Şekip Mosturoğlu: Organize suç tespit edilirse yargılama yapılacaktır. Başlangıç anını izlediniz. Buradaki her türlü zararın sorumlusu Tolga Zengin'dir. Burada bir daha böyle bir şey yapamayacağını görecek.

Aziz YıldırımTolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için başsağlığı adına tezahürat yaptılar. Dua edelim ki o tribünler aşağıya inmedi, çok daha büyüyebilirdi olay.

Şekip MosturoğluBeşiktaş'ın maça çıkmayız sözleri şantajdır. Bizim ne karar vereceğimizi söylememize gerek yok. Bizim artık kabul edebileceğimiz bir durum değil.
Tahammülümüz kalmamıştır. Camiamız içinde değerlendiririz.

Şekip MosturoğluVan Persie dil çıkardığı için Beşiktaş yöneticisi suç duyurusunda bulunmuştu. Biz futbolcular için suç duyurusunda bulunmayız. Ama tekrar ediyorum olayları başlatan Tolga Zengin'dir. Maddi zararlarımızla ilgili kendisini dava edeceğiz.

Aziz Yıldırım: Başkanlarla oturup ne konuşacağız? Kurallara uyulmuyor. 1.5 senedir konuşmuyorum. Demba Ba'yı alacağız diyorlar. Şekip Bey, Emenike olayından ceza yedi. Ne konuşacağız? Konuşmak için herkes gerçek kimliğiyle ortada olmalı. Önce herkes samimi olacak, ben demeyecek biz diyecek. Biz o gece geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Hastaneye de gidecektik. Dediler ki gitmeyelim, taraftar var, olay başka yere gider... Onlar Hasan Çetinkaya için Mehmet Topal için geldiler mi acaba? Her şeyi bizden bekliyorlar. Milat hep biz...

Kumpas tespiti sadece bizden olsa, tamam. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı söyledi. Bugün bir soruşturma başlatıldı. Bunları hala ciddiye almıyorsak durumun vehametini anlamamışız demektir. Futbol, terör örgütleri tarafından kullanılmaya çalışılan bir fay hattı. Sadece kulüplerin önlem almasıyla çözülecek bir olay değil. Tribünlerin çok uyanık olması lazım.