Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Mehmet Topal, İngiltere'nin dev kulüplerinin transfer gündeminde ilk sıralarda yer alıyor.

Milli futbolcunun Sarı-Lacivertli kulüp ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın geçen yıl da istenen yıldız futbolcuyu bırakmaya niyeti yok.

Emre Belözoğlu takımdan ayrılırsa Mehmet Topal'ı yeni sezonda kaptan olarak düşünen sarı-lacivertliler, milli futbolcuyu kaptanlık pazu bandı ile taçlandıracak. Emre kalsa bile Mehmet topal ikinci kaptan olacak.

3 senedir Fenerbahçe'nin formasını sırtında başarıyla terleten "Örümcek Adam", İspanya'da 5 numaralı formayı giyiyordu. 5 Numaralı forma ile Premier Lig'de de oynamak istediği çevresindeki yakın arkadaşlarınca bilinen Mehmet Topal'ın önceliği her zaman Fenerbahçe'ye verdiği de biliniyor. Ancak İngiltere'den gelen teklifler oldukça cazip. Manchester City, Liverpool, Tottenham, Everton ve son olarak Chelsea tecrübeli oyuncuyu transfer gündemine aldı.

Fenerbahçe Yönetimi Mehmet Topal'ın bedavaya ayrılmaması için milli oyuncuya sözleşme uzatma teklifi yapmaya hazırlanıyor. Kalan 1 yıllık sözleşmesi yenilenerek 5 yıla uzatılması ve kaptanlık verilmesi çok yakın bir ihtimal.

*DHA