Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da yapılan genel kurulun başında en büyük ilgiyi THY Avrupa Ligi kupası gördü.

Türk basketbol tarihinin en büyük kupası olan Euroleague kupasını yakından görmek isteyen ve fotoğraf çektiren Fenerbahçe Kongre Üyeleri uzun kuyruk oluşturdu. 

Öte yandan elinde dosyalarla mali genel kurula gelen Başkan Aziz Yıldırım'ın hasta ve yorgun olduğu gözlendi. Yıldırım'ın önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

Basketbolda NBA ve Euroleague, dünyanın en büyük 2 organizasyonu. Euroleague'in kuruluş amacı, tıpkı NBA gibi bir organizasyon yaratmak. Futbolda Şampiyonlar Ligi neyse, basketbolda Euroleague şampiyonluğunun değeri aynıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü Basketbol Takımı da, bu kupayı almıştır. Yıllar önce hayal edemeyeceğimiz şeyler, şimdi gerçek oldu. Galatasaray, UEFA Kupası aldığında tesadüf olduğunu söylemiştim. Bunu yanlış yere çektiler. Devamlılıktan bahsetmek istedim.

'Fenerbahçe Doğuş olarak yola devam edeceğiz'

Biz eğer geçen 3 sezonda final-four oynamamış olsaydık, bu aldığımız kupada tesadüf olacaktı. Basketbolda bütçemiz 30 milyon Euro. Bunun 12 milyon Euro'su sponsporlardan geliyor. Kalan 18 milyon Euro açıktır. Borcun bir bölümü de buradan geliyor. Fenerbahçe Euroleague'in ortağıdır. Euroleague yaşadığı sürece, Fenerbahçe orada olacaktır. Bu sezon Euroleague'den 3.5 milyon Euro kulübümüze para gelmiştir. Fenerbahçe ile Doğuş baskebolda birlikte hareket edecek. Bütün anlaşmalar tamamlandı. İş sadece imzaya kaldı. Anlaşma 3 yıllık olacak, bütçenin yarısını Doğuş Grubu karşılayacak. Ayrıca Ülker Sports Arena'yı yapan, karşılığında tek bir şey istemeyen Murat Ülker'e de ölene kadar teşekkür etmeye devam edeceğim.

'4 futbolcuya anlaştık!'

Önümüzdeki yıl, bütün branşlarda başarılı olmak için çalışacağız. Şampiyon olacağız demiyorum, sonra bak söyledi ama olamadılar diyor. Transferleri mayıs ayında bitireceğimi söylemiştim. Ama bazen sorunlar olabiliyor. Transfer dönemi 17 Haziran'da açılıyor. Zaten hali hazırda 4 futbolcuyla anlaştık. Bunları kısa süre içerisinde açıklayacağız. Teknik direktör olarak 3 teknik adamla görüşüyoruz. Burada da kısa süre sonra sonuç alacağız. Aykut Kocaman gelmesin diyenler var. Sen kimsin ya?

'Fikret Orman'a sert bir cevap vermek istemiyorum'

Fikret Orman'ın sözleri çok enteresan. Sert bir konuşma yapmayacağım. Her şeye bir cevap vermeye kalksam, kavga çıkar. Futbolda başarısız olmamızın nedeni Türkiye Futbol Federasyonu. Haklarında bir şey söylüyorsun, 8 ay ceza. Fikret Orman kendi kendiyle çelişiyor. Euroleague'de TOP 16'ya kaldıkları zaman, başarılı bir kadroları olduğunu söylemişti. 2 yıl önce bu kupayı kazanacak kadroları olduğunu söylemişti. Sayın başkan ne söylediğinin farkında değil. Bizim Euroleague şampiyonluğumuz, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ezdi. Konu bu. Bayrağı astık, bayrağı yaktılar. Gelin siz de asın.

'Şenol Güneş'i tebrik ediyorum'

Şenol Güneş, Obradovic ve sporcularımızı tebrik yazısı gönderdi. Boş bir kağıtla gönderdi. Beşiktaş antetli değildi. Ben de buna karşılık, Fenerbahçe antetli bir cevap yolladım. Ben de Şenol Güneş'i şampiyon olduğu için tebrik ediyorum. Ayrıca, İsmail Köybaşı'yla ilgili Şenol Güneş'i rahatsız eden ne varsa, çıkıp açıkça söylemeli.

'Lens Beşiktaş'a gidebilir, sorun yok'

Lens'e pazartesi günü teklifimizi yollayacağız. Onlar bize bir teklif yaptı ama yüksek geldi. Ortak bir noktada buluşabiliriz. Beşiktaş'a gidecek diyorlar. Gitsin. Biz o kompleksi atlattık. Onlardan bir oyuncu almak için de uğraşmayacağız.

'Quaresma'nın menajeri bize teklif gönderdi'

Gelelim Quaresma konusuna. Sızmamasını çok istedim. Ama avukatının bize gönderdiği sözleşme detayları var. Eğer Fikret Orman bu belgeyi istiyorsa, kulübü arasın, kendisine kopyasını gönderelim. Beşiktaş'ın bir de duruş meselesi var. Bir efendi oluyorlar, bir feda diyorlar...

'Beşiktaş 2 şampiyonluğu iade etsin'

Süleyman Seba gibi bir insan vardı. Süleyman abi duruşu diyorlar, onunla birlikte aynı dönemde başkanlık yapma şerefini yaşadım. Ama o dönem bile 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' diye tezahürat yaptınız ya. Şimdi onun arkasına sığınmış, duruş sergiliyorsunuz. FETÖ'ye karşı ne yaptınız peki. Sizi suçluyorlar? Stadınıza uçak iniyor. Bu nasıl duruş? Beşikaş'ın aldığı 2 şampiyonluk zorbalıkla alınmıştır. Dönem başkanı Haluk Ulusoy, kararı reddetmiş, tahkim kurulundan zorla almışlardır. Gitsinler o 2 şampiyonluğu iade etsinler. Fikret Orman hergün Fenerbahçe'yi konuşuyor. Biz de böyle bir şey yok. Bizden size 2 futbolcu gitti, çıkıp bir açıklama yapmadık. Bu kadar Fenerbahçe kompleksine girmeyin lütfen.

'Banka borcumuz 300 milyon dolar'

Euroleague şampiyonu olduğumuz için devlet bize 750 altın verecek. Başka da bir şey yok. Fenerbahçe'nin 300 milyon dolar bankalara borcu vardır. Amatör şubelere 200 milyon dolar harcama yaptık. Sportif AŞ'nin borcu 198 milyon dolar.

Fenerbahçe Üniversitesi...

Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili her şey bitti. Bina konusunda çalışmalarımız sürüyor. ocak ayından itibaren, 3 binayla konuşmalara başladık. Kiralık olarak tutacağız, YÖK ile anlaşıp, yerleşime başlayacağız. Ana hedefimiz Fikirtepe bulunan 10 dönümlük araziyle 5 katlı bir üniversite binası yapmak. İçişleri bakanından imza geldiği anda projeye başlayacağız.

'Hesap soracağız'

Bana yazı yazanlar, laf söyleyenler gitsin Fenerbahçe için gitsin 1 gün hapis yatsın. Yargıtay kararı çıkınca herkesten tek tek hesap soracağım. Allah inşallah bu hesapları sormadan bize ölmeyi nasip etmesin. 3 Temmuz operasyonu olmasa F.Bahçe'nin değeri 1 milyar dolar'dı. Şu an 300 milyona yakın. Mağdur ben değilim, Fenerbahçe'dir.