Aziz Yıldırım'ın açıklamaları;

"Çok önemli hocalarsınız, çok değerlisiniz. 'Obradovic geldi, şunu çıkardı, Dick Advocaat geldi şunu çıkardı. Şu oyuncu kaptanlığa kadar gitsin' diye konuşulsun. Birer genç oyuncu bırakın."

Başkan Aziz Yıldırım, futbolun teknik patronu Dick Advocaat ile basketbolun teknik patronu Zeljko Obradovic'ten F.Bahçe'ye birer tane sembol sporcu yetiştirmesini istedi. Başkan Yıldırım, branşlarında Avrupa'nın en iyileri arasında gösterilen iki teknik adamla yaptığı sohbette, Sarı-Lacivertli camianın yıllardır özlemini çektiği idol sporcu eksikliğine dikkat çekti. F.Bahçe'de uzun süredir altyapıdan taraftarların çocuklarına isimlerini verecek kadar çok sevdiği sembol bir futbolcu ve basketçi yetişmezken, Başkan Yıldırım, Obra ve Dick'e yaşanan bu eksikliğe artık bir çare bulmalarını söyledi. 

KAPTANLIĞA KADAR DA YÜKSELSİN

Obradovic ve Advocaat'tan hem F.Bahçe'ye hem Türk sporuna hizmet edecek genç oyuncular kazandırmasını isteyen Başkan Yıldırım; "Tecrübeli, deneyimli, çok önemli hocalarsınız. Çok değerlisiniz. Birer tane genç oyuncu bırakın, 'Obradovic geldi şunu çıkardı, Advocaat geldi şunu çıkardı' konuşulsun. 'Şu oyuncu çıktı kaptanlığa kadar gitsin' densin" sözleriyle iki efsane hocadan beklentilerini sıraladı. 

EĞER MAÇ TRAFİKLERİ İZİN VERİRSE 

Başkan Yıldırım, Advocaat ile Obradovic'in altyapıdan çıkarttığı birer oyuncuyu yetiştirip, sembol yapmasını isterken, iki teknik adam da ellerinden geleni yapma konusunda Başkan'a söz verdiler. Ancak her iki hocanın da bu sezon başlarını kaşıyacak vakitleri yok. Euroleague'in yeni formatı nedeniyle Obra nefes bile alamazken, Advocaat da F.Bahçe'yi Süper Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda yarıştırmaya çalışıyor. İki antrenör bu kadar iş yoğunluklarına karşın yine de Başkan Aziz Yıldırım'ın ricasını yerine getirmek için özel çaba harcıyorlar.