Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı öncesi kısa süreli Van Persie krizi yaşandı. Duruma Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım el koydu.Fenerbahçe’nin Eskişehirspor maçı öncesi 11’de olmadığını öğrenen Hollandalı futbolcu Robin Van Persie çılgına döndü. Oldukça sinirlenen ve kimseyle konuşmayan Hollandalı golcüyü başkan Aziz Yıldırım sakinleştirdi.

11’de olmadığını öğrenen Persie çıldırdı

Robin Van Persie’nin üzgün ve kızgın olduğunu gören Aziz Yıldırım oyuncuyla kısa süreli bir görüşme yaptı. Küçük çaplı kriz başlamadan sona erdi. Yıldırım Persie’ye “Moralini bozma, saha zemini kötü olduğu için hocan seni 11’e almadı. Moralli ve formda olduğunu biliyoruz. Bizim sana bu sezon ihtiyacımız çok olacak. Tekrar sakatlanma riskin var. Oyuna sonradan girer golünü atarsın” dediği öğrenildi.

Aziz Yıldırım’ın Hollandalı golcüye dediği oldu. 70. dakika’da Ozan Tufan’ın yerine oyuna dahil olan Van Persie 85. dakikada takımının 3. golünü kaydetti.

Yıldırım soyunma odasına gitti

Maç sonunda soluğu Fenerbahçe soyunma odasında alan Başkan Aziz Yıldırım futbolcuları ve Vitor Pereira’yı tebrik etti. Yıldırım yaptığı kısa konuşmada “istekli ve arzulu bir oyun oynadınız, rakip 10 kişi kalmasına rağmen oyun disiplininden taviz vermediniz hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Sporcope