Aziz Yıldırım, Habertürk TV’de gündeme  dair açıklamalarda bulundu.

ERGİN ATAMAN GİTMEZSE, MİLLİ TAKIMA OYUNCU GÖNDERMEYECEĞİZ"


Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Basketbol Takımı Başantrenörü ve Milli Takım Başantrenörü olan Ergin Ataman hakkında açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, bugün Galatasaray’ın resmi internet sitesinde yayınlanan cevapların sorulması üzerine ise, "Ergin Ataman milli takımın başında devam ederse, milli takıma oyuncu göndermeyeceğiz. İstedikleri cezayı versinler. Benim artık muhatabım Basketbol Federasyonu, Ergin Ataman değil. Ya milli takımda görev yapacaksın, ya da Galatasaray’da başka türlü olmaz. Sen benim gündemimde yoksun, sen kimsin ya. Sen Fenerbahçe havluları tekmeleyeceksin, sonra gelip milli takımda antrenör olacaksın" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Ergin Ataman milli takımın başında devam ederse, milli takıma artık oyuncu göndermeyeceğiz. İstedikleri cezayı versinler" dedi. 

Aziz Yıldırım: "Ergin Ataman madem ki bu işi 'vatan' için yapıyor, o zaman aldığın parayı Şehit ailelerine bağışlasın!"

"EMRE’NİN YERİNDE OLSAM BAŞAKŞEHİR’E GİTMEZDİM"


Fenerbahçe’den ayrılarak Medipol Başakşehir’e giden Emre Belözoğlu hakkında da açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Emre’nin iyi bir oyuncu olduğunu tartışmaya gerek olmadığını söyledi. "Emre Belözoğlu’nun yerinde olsam Başakşehir’ gitmezdim" diyen başkan Yıldırım, "Kendisine ’Sana idarecilik verelim. 2 sene sonra Terraneo’nun yerine geç’ dedik. İhtiyaç var. Bu vasıflar onda vardı. Fenerbahçe’de kim gitmesi gerekiyorsa gider, Emre’ye Fenerbahçe kapıları kapanmadı. Fenerbahçe’ye hizmet edenlere kapımız açıktır, yeter ki ihanet olmasın" ifadelerini kullandı.

SOW YA YOLCU, YA TRİBÜNE YOLCU"


Fenerbahçe’de gitmesi gündemde olan başarılı oyuncu Moussa Sow’un transferi hakkında da ifadelerde bulunan başkan Yıldırım, "Sow ile ilgili konuştuk, gitmek istiyorsun madem çık kamuoyuna de ki, ’Ayrılmak istiyorum’, biz de gereken kolaylığı yapalım. O da bu sefer ’Ben gitmek istemiyorum’ dedi. O zaman kal dedik. Sow şimdi antrenmana çıkmam diyormuş. Bu şartlarda Sow yolcu görünüyor. Ya yolcu, ya tribüne yolcu. Onu affetmem" diye konuştu.

Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı transferlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, çok transfer yapıldığına yönelik eleştirilere, "Son iki sezonda en az transferi biz yaptık. Bize bu sene bu kadar transferi nasıl yapıyorsunuz diye soruyorlar. 81 trilyon yalnız kombine satışından gelen para var. Federasyondan gelen 40 trilyon var. Ben kanunsuz iş yapsam, maliye ve SPK’ya hesap veririm. 41 milyon Euro bonservis parası ödedik transferlere. Kulüpte de hiçbir futbolcunun alacağı yoktur" şeklinde cevap verdi

TERRANEO: "FENERBAHÇE’Yİ KALPTEN SEVEN İSİMLER İSTİYORUZ"


Programa konuk olan Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise, "Bu transferleri ben ve başkan beraber yaptık. Pereira’nın gelmesine ben karar verdim. Her yapacağımız transferde bilgileri başkanla da paylaştık. En çok Josef de Souza transferinde zorlandık. Nani transferinde de zorlandığımızı söyleyebilirim. Van Persie transferinde zamana ihtiyacımız vardı. Manchester United ile aramızda olan iyi ilişki sayesinde bu transferi tamamlandık. Oyuncuların çoğunluğunun alt yapıdan ve Fenerbahçe’yi kalpten seven isimler olmasını istiyoruz. Dünya ve Avrupa’nın büyük yıldızlarını buraya getirmek önemli olacak" şeklinde konuştu.


Terraneo, Feghouli transferi ile ilgili de, "Feghouli bizim için önemli ve gündemimizde. Ancak dün oynanan Valencia maçından sonra zor gibi görünüyor. Ama sağ kanada bir transfer yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.