Sosa Transferi

Sosa'yla ilgili çıkan haberler üzerine, ''Sosa'nın transferi için Milan'la anlaştıklarını fakat oyuncunun kendini kanıtlamak için gelmediğini'' söyledi ve  terör olayları yüzünden İstanbul'a gelmek istemediği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirterek "Sosa ve eşinin Türkiye'ye terör yüzünden gelmek istemediği bir yalan. Bize söyledikleri şu: 'Bizim Beşiktaş ile ilişkilerimiz iyi değildi, bu yüzden ayrıldık. Beşiktaş kulübü Türkiye'ye gelmek istemiyor haberlerini bilerek yayıyor".diye sözlerine devam etti.

''Quaresma bize gelmek istedi''

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları: "Beşiktaş'ta şu an oynayan oyuncular bize gelmek istiyorlar. Quaresma'nın avukatı 1 ay önce bizi aradı, Fenerbahçe'ye gelmek istediğini söyledi. Nedir şartları dedim. Quaresma'nın bize gelmek için şartları elimizde, istedikleri anda bunu gösteririm. Beşiktaş'ta şu anda sözleşmesi devam edip, sözleşmesi sonunda bize gelmek isteyenler var. İsimlerini söylerim ama çocuklara yazık".

Orta Saha Transferi İçin 

 Aziz Yıldırım şöyle konuştu: "Futbol takımına transfer yapmak için uğraşıyoruz. Bir Yabancı oyuncu ile belirli bir noktaya geldik. Yüzde 100 olur demiyorum. Maddi kaynakları açmayı çalışıyoruz.".

''Fatih Terim Milli Takımı Bırakmalı''

"Ya Milli Takım teknik direktörlüğünü bıraksın ya da futbol direktörlüğü görevini. İkisi aynı anda olmaz. Fatih Terim'in şahsıyla ilgili bir problemim yok ama görevinden ayrılmalıdır. Tek bir görevin başına geçmelidir. Fatih Terim'in aldığı para bizi ilgilendirmiyor. 5 yıllık ve 10 yıllık plan yapılmalıdır. Almanya gibi Belçika gibi".

Mehmet Ekici Transferi konusunda 

"Biz Mehmet Ekici'yi transfer etmek aklımızdan geçmiyordu, Trabzon ile durum ortada. Bizden Fernandao ve Aatıf'ı istediler. Fernandao'yu veremeyeceğimizi, Aatıf için ise hocanın durumuna bakacağını ilettik. Antrenör isteyince biz de Mehmet Ekici'yle görüştük. Trabzonspor izin verdi, Mehmet Ekici geldi bizimle ve Advocaat'la görüştü. 500 bin Euro ve Aatıf şeklinde Mehmet Ekici transferini yapacaktık. Aatıf gitmek istemedi ve biz de 1 milyon 750 bin Euro verelim ve bu transferi bitirelim dedik. Beşiktaş bu arada Mehmet Ekici transferi için devreye girdi ve Mehmet Ekici'nin Fenerbahçe'ye gelmemesi için elinden geleni yaptı. Geçmişte Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye gelmek isteyen oyuncular oldu biz etik olmaz diye almadık. Trabzonspor, Mehmet Ekici'yi mayıs ayına kadar kadrosunda tutabilir. 31 Ocak'ta transfer kapanıyor. Mehmet Ekici'ye hiçbir vaadimiz olmadı. Mehmet Ekici Fenerbahçe camiasının büyüklüğünü bildiğini ve Fenerbahçe'ye gelmek istediğini söyledi''

Ayrıca Fenerbahçe Üniversitesi ve Ülker ile Ortak arazi Hakkında


Fenerbahçe Üniversitesi kurulması çalışmalarının bittiğini belirten Başkan Yıldırım, önümüzdeki hafta YÖK’te bir toplantı yapılacağını üniversitenin Silivri’de küçük bir şekilde başlayacağını İstanbul içinde de kiralık bir yerlere baktıklarını söyledi. Samandıra’da 200 dönümlük bir arazi için Milli Emlak’a başvurduklarını belirten Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi’ni ileride Samandıra’da kampüs halinde kuracaklarını kaydetti.

Ataşehir’de Ülker ile ortak araziyi Fenerbahçe’nin üstüne alındığını belirten Başkan Yıldırım,  Emlak Konut’la birlikte buraya konutlar yapılmaya başlanacağını kaydetti.