Mayısta görevi bırakacağını açıklayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın en büyük hayali, borçları en aza indirerek ayrılmak. Kulübün mali yapısını düzeltmek için gecesini gündüzüne katan başkan, ilk önce sermaye artışına gitme kararı aldı. Kulüp bundan yaklaşık 150 milyon TL kazanç sağlayacak. Kenan Evren Lisesi arazisini devralmak için temaslarına devam eden Yıldırım pek çok alanda daha çalışıyor.

BAŞARILAR PARA GETİRECEK

Aziz Yıldırım, Fenerium’un halka açılmasıyla 100 milyon TL’lik bir gelir sağlayacak. İki işlemle kulübün kasasına 250 milyon TL dolayında bir girdi sağlanacak. Başkan, lig ve Avrupa’da kazanılacak başarılara da önem veriyor. Ligde şampiyonluğu, Avrupa’da alınacak başarılarla kazanılacak gelir ve Devler Ligi’ne katılımından gelecek parayla da borçları aşağıya çekecek.

ÖDEMELER HİÇ GECİKMİYOR

Başkan Yıldırım, tüm branşlarda da ‘şampiyonluk’ hedefi koymuş durumda. Mayıs ayında 5 branşta şampiyon olan kulübün başkanı olarak görevi bırakmak istiyor. Aziz Yıldırım, bu hedeflerini gerçekleştirmek için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Futbol takımının yanı sıra, sponsor geliri dahi olmayan amatör branşlardaki sporcuların maaşları gecikmeden ödeniyor.

(Sözcü)