Fenerbahçe, transferde şu ana kadar 6 isme imza attırdı. Van Persie’nin takımda kalması halinde, Sarı-Lacivertliler 10 numara takviyesiyle transfer çalışmalarına son verecek. Mahmut Uslu, UEFA ile yapılan anlaşma gereğince, şu anda 2.5 milyon Euro bütçeleri kaldığını açıklamış ve bunun ofansif orta saha için kullanılacağını söylemişti. Kanarya’nın 10 numara adayları arasında ilk sırada Younes Belhanda var.

Çılgın başkan engelledi

Sarı-Lacivertliler, 2012-13 sezonunda da Faslı yıldız için girişimlerde bulunmuştu. O dönemde Montpellier forması giyen Belhanda ile görüşmelere başlandığı KAP’a bile bildirilmişti. Taraftarlar oyuncunun imza için İstanbul’a gelmesini beklerken, Montpellier’nin çılgın başkanı Louis Nicollin’in inadı yüzünden transfer gerçekleşmemişti. Başarılı oyuncu şu anda Dinamo Kiev forması giyiyor. Ukrayna ekibi, geçen sezon olduğu gibi Belhanda’yı yine kiralık olarak göndermeyi planlıyor.

Schalke&Torino da istiyor

Geçen sezonun ikinci yarısında Younes Belhanda’yı kiralayan Alman ekibi Schalke yine devrede. Ancak yıldız futbolcu yeteri kadar forma şansı bulamadığı için Schalke’ye dönmeye istekli değil. Ayrıca İtalyan takımı Torino da 26 yaşındaki futbolcuyla ilgileniyor. Belhanda ise çok istemesine rağmen 2012-13’te kapısından döndüğü, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak bakıyor. Sarı-Lacivertliler, Dinamo Kİev ile anlaşma sağlaması halinde oyuncuyu ikna etmesi daha kolay olacak.

Kaynak : Fanatik