Fenerbahçe'de, Kardemir Karabük deplasmanında yaşanan Volkan Şen olayı, galibiyetin bile önüne geçti. Sarı-lacivertliler 68. dakikada Aatif yerine oyuna dahil olan milli futbolcunun sakatlığı yüzünden 78’de kenara alındığını düşünse de, krizin tamamen yanlış anlaşılmadan doğduğu ortaya çıktı.

Yerini Moussa Sow’a bırakan Şen, Karabük’te yaşanan bu olaya çok üzüldüğünü belirtirken “Kurtarıcı olarak girdiğim maçta 10 dakikada oyundan çıkmak gerçekten çok üzücü. Bu kararla taraftarlarımız önünde incindim. Açıkçası bu durum beni rencide etti. Ben yerde kaldığım pozisyondan sonra elimle kulübeye ‘Beni değiştirin’ gibi bir hareket yapmadım” ifadelerini kullandı.

69 yaşındaki tecrübeli hoca ise karşılaşmanın ardından yaptığı durum değerlendirmesinde kendisini savundu. Öğrencisinin sakatlandığını zannettiğini belirten Advocaat, “Ben Volkan’ın sektiğini gördüm. Oyuncu sağlığı benim için çok önemli. Volkan’ın ilerleyen dakikalarda sakatlık riski taşıyacağı endişesiyle onu değiştirdim. Maçın 78. dakikasıydı ve gol atmak için zamanımız azalıyordu. Bir an önce sonuca gitmeliydik. Tüm bunları düşünerek ısınma hareketlerini sürdüren Sow’a ‘Kulübeye gel’ işareti yaptım. Doğru bir hareket yaptığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.