Sarı-Lacivertli ekip, turun favorisi olarak görünse de Aykut Kocaman ipleri elinden bırakmıyor.Tecrübeli teknik adam, dün kısa bir toplantı yaptığı oyunvularına Beşiktaş'a karşı uygulayacakları taktik hakkında bazı bazı ipuçları verdi.

Derbide finale giden yolun kilidinin orta saha olduğunu anlatan Kocaman, Beşiktaş'ın zaafının Medel-Atiba ikilisi ile Talisca arasındaki boşluk olduğunu dile getirirken, "Bu bölgeye yapacağımız baskı ile pas bağlantılarını kesmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DENGELERİ BOZALIM

Bu plan doğrultusunda Mehmet Topal ve Josef de Souza'ya büyük iş düşeceğini belirten Kocaman, "Orta saha hakimiyetini alıp, rakibimizin dengesini bozmalıyız" vurgusu yaparken, detayları bugün yapılacak antrenmanda paylaşacağını ifade etti.

SON 15 DAKİKA UYARISI

Aykut hoca, öğrencilerine Beşiktaş hakkında bugünden itibaren daha kapsamlı bilgiler aktaracak.Beşiktaş derbilerinin son dönemde hep gergin geçtiğini, soğukkanlı kalıp oyun disiplinine sonuna kadar sadık kalmaları gerektiği uyarısı yapacak olan Fenerbahçe'nin teknik adamı, Beşiktaş'ın bu sezon son 15 dakikada 15 gol attığını hatırlattı.

ASLARI FAZLA SIKMADI

Sarı-Lacivertli ekipte kupadaki Beşiktaş derbisinin hazırlıkları bir günlük iznin ardından dün start aldı.Kocaman, as takım oyuncularını fazla yormazken, diğerleri yoğun bir program uyguladı.Antrenmanın sonunda çift kale oynandı.

BU KEZ ROTASYONA GİTMİYOR

Sezon başından bu yana Ziraat Türkiye Kupası maçlarında rotasyon uygulayan Aykut Kocaman, perşembe günkü derbide işi sıkı tutacak.Ligde kazanan onbirini yine aynı şekilde sahaya sürme kararı alan Kocaman, seyircinin de desteğiyle finale adlarını yazdırmak istiyor.