FENERBAHÇE 7 SARI KART GÖRDÜ, KIRMIZI KARTI YOK

7 haftada hiç kırmızı kartla cezalandırılmayan ve maçlarını 11'e 11 tamamlayan 8 takımdan 1'i olan Kanarya sadece 8 kart gördü. Dirar, Zanka ve Emre 2'şer kez, Muriqi ile Gustova 1'er kırmızı kart gördü. Geride kalan sezon 9 kez kırmızı kart gören Fenerbahçe Süper Lig'in en hırçın takımları arasında yer alıyordu.

TOPLAM 8 TAKIM MAÇLARINI 11'E 11 TAMAMLADI

Fenerbahçe ile birlikte son hafta yaşadığı kayıba rağmen halen liderlik koltuğunda oturan Aytemiz Alanyaspor, Antalya, Çaykur Rize, Demir Grup Sivas, Kasımpaşa, İttifak Holding Konya ve Trabzonspor, ilk 7 haftalık periyotta kırmızı kart görmeyen takımlar oldu. 

Fenerbahçe'nin centilmen tutumuna karşın ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray en hırçın takımlar arasında bulunuyor.

BEŞİKTAŞ 2, GALATASARAY 3 KEZ KIZARDI

Sıkıntılı geçen günlerin ardından Alanya galibiyeti ile rahatlayan ve 16.'lıktan 12.'liğe tırmanarak milla araya giren Beşiktaş 23 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Siyah-beyazlılarda 4. haftada Gaziantep maçında Elneny ve Vida gördükleri kırmızı kartlarla takımlarının 9 kişi kalmasına neden olmuşlardı. 

Beşiktaş'ın yanı sıra ligin 10. sırasında bulunan son şampiyon Galatasaray da 19 sarı ve 3 kırmızı kartla ligin hırçın takımları arasındaki yerini aldı. 

Sarı-kırmızılılarda kızaran futbolcular ise Marcao, Jean Michael Seri ve Emre Mor oldu. 

EN HIRÇIN TAKIM KAYSERİSPOR

Süper Lig'in son sırasında yer alan ve pazar günü hem başkanı Erol Bedir hem de teknik direktörü Hikmet karaman istifa eden İstikbal Mobilya Kayserispor ligin en hırçın takımı olarak zirveye çıktı. 

Öyle ki sarı-kırmızılı ekip 7 haftada 15 sarı kart görürken 5 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Kayserispor 3-2 kaybedilen Galatasaray maçını Umut, Abdennour ve Henrique'nin oyundan atılmasıyla 8 kişi tamamlamıştı.

Kaynak:Asist Analiz