Antalyaspor maçında alınan 4-2’lik mağlubiyette savunmada forma giyen Bruno Alves’in ağır görüntüsü bir hayli dikkat çekmişti. Bu tablonun arkasında ilginçtir çok çalışmak yatıyor.

Son 3 yılda sarı-lacivertlilerde savunmanın as isimlerinden Alves, özellikle salon sporlarına fazla ilgi gösteriyor. Fenerbahçe’deki takım antrenmanlarının haricinde salon sporlarını da benzer yoğunlukta yapan 34 yaşındaki defans oyuncusu, bunun sıkıntılarını fiziksel açıdan çekebiliyor.

Neredeyse bütün yaşantısını idmanlarına göre kurgulayan Bruno Alves’in programlarının da bir hayli ağır olduğu öğrenildi. Kendine ait özel idmanlarda hem CrossFit yapan hem de Jiu Jitsu ile ilgilenen tecrübeli oyuncu, üstüne Fenerbahçe’deki takım idmanlarını da uyguluyor. Kişisel yapı gereği son derece profesyonel olduğu belirtilen Alves’in, ne özel antrenmanlarında ne de takım antrenmanlarında tek bir programı bile kaçırmadığı bildirildi.

Ancak üst üste gelen bu programların fiziksel olarak hız problemleri yarattığı ve zamanla çeviklik özelliğini kaybettirebileceği bildirildi. Antalyaspor karşısında da bilhassa Samuel Eto’o önünde zorlanan Alves’in, güç bakımından üzerine koysa da hız konusunda geriye gidebileceği vurgulandı.

Fiziksel değerleri tam

Fenerbahçe’deki çalışmalarını bir an olsun bile aksatmayan Bruno Alves, özel sporlarına da önem veriyor. Aynı şekilde programlarını harfiyen uyguladığı dile getiren Portekizli yıldızın, vücut değerlerinin de tam olduğu belirtildi. Vücuttaki su, yağ ve kas oranlarında çok iyi veriler elde eden Alves’in futbola göre ilerlemiş kabul edilen 34 yaşa rağmen çok güçlü olduğu aktarıldı.

Ancak yoğun programın zamanla hız kaybına ve çeviklik sorununa yol açabileceği gibi yorgunluk sorunu çıkarabileceği de ifade edildi.