UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda konuk ettiği Ajax’ı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin başırılı futbolcusu Caner Erkin, karşılaşma sonrası FB TV’de mücadeleyi değerlendirdi. Caner, aynı zamanda hafta sonu oynayacakları Galatasaray derbisi hakkında konuştu.

Caner Erkin’in o açıklamaları şöyle:

“Kazanmamız gerektiğini biliyorduk, belki biraz agresif başlamız olabiliriz. Maçın genelinde de öyle devam ettik. Kendime bir parantez açmalk istiyorum. Ben kendime de öz eleştiri yapıyorum. Biraz fazla agresifim. Belki biraz fazla sinirleniyorum maçlarda ama bu benim kazanma hırsımdan kaynaklanıyor çünkü ben Fenerbahçe takımının kaybetmesini kabul edemiyorum. Ben bunu kaybedersem, futbolcu kimliğimi kaybetmiş olurum. Onun için bunu hiçbir zaman kaybetmeyeceğim. Kimse benden agresif olmamamı veya başka bir şey beklemesin.
Gerçekten güzel bir galibiyet oldu. Taraftarımızın, camiamızın, başkanımızın, yöneticilerimizin gerçekten hak ettiği bu. İnşallah bunun üzerine katarak, böyle devam etmeliyiz.
Fenerbahçe kazanma arzusu yüksek bir takımdır, her maçı da kazanmak zorundadır. Kazanmalı demiyorum, kazanmak zorundadır diyorum ve böyle de olmalı. Onun için bu arzuyu daha üst seviyelere çıkartıp, son dakikada değil de daha önce bitirmeliyiz bazı şeyleri. Golleri daha önce atmalıyız ama sonuçta kazanmasını bildik. Bütün taraftarımıza armağan olsun.

“GRUPTAN RAHAT ÇIKARIZ”

Önümüzde önemli maçlar var tabii. Molde takımı sanırım 7 puan yaptı, onlar grup birincisi. Onların kazanması da bizim için avantaj oldu. Zaten içeride ve dışarıdaki kalan maçlarımızı alırsak gruptan rahat çıkarız. Bunun olacağını biliyoruz, onun için önümüzdeki maçları kazandığımızda gayet rahat çıkacağız.

“GALATASARAY MAÇINI KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Galatasaray maçıyla ilgili söylenecek bir şey yok. Zaten oyuncuların konsantre olmasına da gerek yok. Yeni gelen futbolcular da her şeyin farkında. Biz onlara yeterince anlatıyoruz. Bu çok farklı bir derbi, belki de dünyada böyle bir derbi yok. Elimizden geleni yapacağız ve her zaman yaptığımız gibi kazanacağız. Her zaman kazanıyoruz ve her zaman kazanmaya devam edeceğiz.”