Fenerbahçe’nin Hollandalı golcüsü Robin Van Persie’ye Çin’den teklif olduğu iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken, Hebei China-Fortune ekibinden bu konuyla ilgili olarak açıklama geldi. 

Çin ekibi, Fenerbahçe’deki performansıyla tartışma konusu olan Van Persie için 30 milyon Euro bütçe ayrıldığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, teknik kadronun istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarının yapıldığı fakat tecrübeli golcünün transferinin söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Çin Halk Cumhuriyeti Süper Lig’de 12 maç sonunda 25 puanla 3. sırada yer alan Hebei China Fortune, iddialı bir görüntü ortaya koydu. 

Bu sezon 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alan Çin ekibinde, Beşiktaş’ın defans oyuncularından Ersan Adem Gülüm de oynamıştı. Ersan daha sonra kiralık olarak Beşiktaş’a dönmüştü.

Öte yandan Hebei China Fortune ekibinin kadrosunda bir dönem Trabzonspor forması da giyen Stephane M’Bia’nın dışında, Hernanes, Ezequiel Lavezzi, Alosio gibi tanınmış isimler de yer alıyor.