Hazırlıklar ise bir günlük iznin ardından dün başladı. Ancak sarı-lacivertli futbolcuların gündemi, daha çok pazartesi günü Kadıköy'de oynayacakları Beşiktaş derbisi. Bu durumu fark eden Phillip Cocu, öğrencilerini uyarmak zorunda kaldı. "En önemli maç, oynanacak ilk maçtır" hatırlatması yapan tecrübeli teknik direktör, "Şimdiden Beşiktaş'ı düşünürsek, Dinamo'ya kaybederiz" dedi..

ASLARI ZORLAMADI

Cocu, "Bu sezon üç kulvarda da oynayacağımız her maç çok değerli. Şu anda önümüzde bir Dinamo Zagreb maçı var ve şu anda bizim için en önemli sınav bu. Kafanız karışmasın. Derbiyi unutun, sadece Dinamo'ya konsantre olun. Zagreb'te bizi çok zor bir mücadele bekliyor. Dönüş uçağında hep beraber Beşiktaş maçını konuşmaya başlayacağız zaten" dedi. Atiker Konyaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev alan futbolcular dün hafif çalışırken, diğerleri pas organizasyonunun ardından dar alanda maçlar yaptı..

AATIF VE BENZİA İLE VİTES YÜKSELDİ

Oyunu üçüncü bölgede oynamak üzerine titiz çalışmalar yapan Cocu, Konya maçında bu hedefine bir adım daha yaklaştı. Sadece Şener (22), Aatıf (21), Benzia (24) ve Slimani (26) 93 kez hücum bölgesinde topla oynadı. Skrtel ve Roman'ın hiç ileri çıkmadığı; İsmail'in sadece 3 kez üçüncü bölgede topla oynaması hayal kırıklığı yarattı.

ŞUT SORUNU CAN SIKIYOR

Konya'da hücum istatistikleri umut veren Fenerbahçe'nin ilk 5 haftalık şut rakamları ise çok zayıf. Sivas maç başına 95 şut ile lider, Beşiktaş (92) ikinci, Başakşehir (70) üçüncü, Galatasaray (69) dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe 58 şutla altlarda. Kanarya, hava toplarında ise 24 maç başı ortalaması ile Beşiktaş'tan (26.6) sonra ikinci sırada..

YOLCULUK BUGÜN

Dinamo Zagreb maçının çalışmalarına dün start veren Kanarya, bugün Zagreb'e hareket edecek. Teknik direktör Phillip Cocu ve bir futbolcu, saat 20.00'de basın toplantısına çıkacak. Karşılaşma öncesi son antrenman, Maksimir Stadyumu'nda 20.30' da başlayacak..

ZAGREB'E AUDİ GAZI!

Dinamo Zagreb yönetimi, Fenerbahçe maçı öncesinde futbolculara jest yaptı. Ülkenin en önemli araba kiralama firmasıyla bir sponsorluk anlaşması imzalayan Hırvat takımında, Ademi, Olmo, Gojak, Gavranovic ve Hajrovic'e Audi marka birer araba verildi..