Sarı-Lacivertli kulübün televizyonu FB TV'ye konuşan Cocu'nun açıklamalarından bir kısmı şu şekilde;

FUTBOL BENİM İÇİN EN BÜYÜK TUTKU

Çok iyi hissediyorum. Pozitif duygular içerisindeyim. Oyuncularımı antrenmanlarda tanıyorum. Bu da benim için çok önemli. Oyunculuk dönemimdeki videoları görmek harika. Teknik direktörlük görüntülerimi görmek de çok güzel. Futbol benim için en büyük tutku. Fakat; futbolculuk çok başka. Fenerbahçe maçlarında çok etkileyici bir atmosfer gördüm. Futbolcular bu atmosferde çalışmak isterler. Umarım taraftarımız bu sezon bizi yalnız bırakmazlar.

ÇALIŞMAK VE İNANMAK ZORUNDAYIZ

Taraftarımızın yeni sezon öncesinde bu kadar coşku duyduğunu bilmek mutluluk verici. Kendi içerisinde harika bir ortam oluşturmak istiyoruz. Takımımızı yeni sezona hazırlamak istiyoruz. Gerek teknik ekip olarak gerek futbolcular olarak aile ortamı oluşturmak istiyoruz. Hiçbir şey kimseye bedavadan verilmiyor. Çalışmak ve inanmak zorundayız. Bu kulübü en üst noktalara taşımak için çalışacağız.

HANGİ VATANDAŞLARIYLA KONUŞTU ?

Burada çalışan isimlerle konuştum. Guus Hiddink'le konuştum. Çünkü onun yeri bende çok ayrı. Türkiye Ligi ve ülke hakkında bilgiler aldım. Kuyt'la konuştum. Şehirle ilgili bilgiler aldım. Amacım genel resmi kafamda oluşturabilmekti. Çünkü yeni bir macera benim için. Antrenör olmadan önce de durum böyleydi.

OYUNDA HER ZAMAN İNSİYATİF BİZDE OLMALI

Fenerbahçe gibi büyük takımlar saha içerisinde inisiyatif almalı. Felsefem, topa sahip olmalıyız, oyunu domine eden, oyun kuran ve yaratıcılığı gösteren takım olmalıyız. Bu iyi karışımı sergilerseniz, maç kazanırsınız. Kaybetmeyi sevmem. Kart oyununda da sevmem. Her antrenmanda oyuncularımla bunları çalışıyoruz. Hücumcularımızın yaratıcı olabilmek için özgürlüğe ihtiyacı olacaktır. Oyunda her zaman inisiyatif bizde olmalı.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

1.5 haftalık sürecin içerisindeyiz bu dönemde fiziksel çalışmalarımız devam ediyor. Taktiksel anlamda da çalışmalar yapıyoruz. Dünkü çalışmamız dokuza yedi idi. Biz bir şey başaracaksak hep birlikte başaracağız. Yedek arkadaşlarımız da en az sahadaki futbolcularımız kadar önemli. Tabii ki zaman alacak. Doğru aklı sahaya yansıtmak en önemlisi bizim için.

TRANSFER KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR

Damien Comolli ve başkanımızla birlikte fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bazı kısıtlamalarımız da var. Daha doğru karar vermek için zaman gerekecekse bekleyelim. Sabır çok önemli. Gerekli analizlerimizi yapıyoruz. Umuyorum, en kısa zamanda bu süreci sonlandıracağız.Damien Comolli ve başkanımızla birlikte fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bazı kısıtlamalarımız da var. Daha doğru karar vermek için zaman gerekecekse bekleyelim. Sabır çok önemli. Gerekli analizlerimizi yapıyoruz. Umuyorum, en kısa zamanda bu süreci sonlandıracağız.

LİG'İ TANIYOR OLMAYIŞI BİR DEZAVANTAJ MI ?

Türkiye Ligi'ni Hollanda Ligi kadar tanımıyorum. Yardımcılarımla birlikte çok maç izliyoruz. Zor bir lig. Türkiye Ligi'yle ilgili en fazla bilgiye sahip olmak istiyoruz. Çok fazla zamanımızı buna harcamak zorundayız. Nihayetinde benim işim bu.