Rize deplasmanına Beşiktaş derbisindeki 11'le çıkmayı planlayan Hollandalı çok büyük bir sürpriz olmadığı takdirde ilk defa kadroda değişiklik yapmayacak. Sakatlığı süren Skrtel döndüğünde Reyes ile Neustadter'den birini kızağa çekecek olan Cocu, sakatlık ya da ceza olmadığı takdirde 11'i bozmayacak. 


Takım kurgusunu Benzia ve Slimani üzerine kuran tecrübeli teknik adam, oyuncularından Cezayirli yıldızlara ayak uydurmalarını istiyor. Takımın bir numaralı golcüsü Slimani 6 maçta sadece 1 kere ağları havalandırmış olsa da Cocu, Cezayirlinin performansından son derece memnun.

Onları görün yeter

Slimani'nin yeteri kadar topla buluşamadığını düşünen Cocu, öğrencilerine, "Kafanızı kaldırın ve Slimani'nin yaptığı boş koşuları görüp değerlendirin. Ona atacağınız pas sayısı ne kadar artarsa, gol şansımız da o denli yükselir" ifadesini kullandı. 

Slimani'nin hava toplarındaki h,kimiyetinden de yararlanmak isteyen Hollandalının diğer isteği de takımın Benzia'yla uyum içinde hareket etmesi. Cezayirli maestronun yeteneklerinden verim elde etmeyi hedefleyen Cocu, Benzia'yı pas merkezi olarak tayin etti. Tüm hücum organizasyonunu Benzia üzerine inşa eden Hollandalı, yıldız oyuncuyu ise ayağında fazla top tutmaması ve hızlı oynaması yönünde uyardı.

Kaynak - Türkiye