Güneş Gazetesi'nin haberine göre; Hollandalı teknik adamın ilk 3 maçındaki performansının yanı sıra, yeni hoca için yapılan çeşitli görüşmelerden istenen sonucun çıkmaması da "yola devam" kararında etkili oldu..

Damien Comolli'nin ilk hedefi olan Laurent Blanc'la bir görüşme gerçekleştirdiği ancak Fransız teknik adamın istediği oyuncuların alınamayacağını öğrenince anlaşmanın suya düştüğü aktarıldı..

SON KARARI ALİ KOÇ VERDİ

Marka bir teknik adamla anlaşma noktasına gelindiği ancak son kararı Başkan Ali Koç'un verdiği öğrenildi. Koeman'la iyi bir ritm yakalanması, taraftarın da Hollandalıyı benimsemesi, devam kararında önemli rol oynadı.
.
Koç ile Comolli arasında yapılan istişarede, "Hocamızın donanımı yeterli. Oyuncu grubumuz kendisine saygı duyuyor. Kendisini kanıtlama çabasında… Şu mali tabloda yeni bir maceraya atılmaktansa ona bir şans vermemiz kulüp için daha iyi olacaktır" görüşünde birleşildi..

Fenerbahçe'de Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu'nun görevine son verilmesi sonrası teknik direktörlük görevini yardımcı antrenörlerden Erwin Koeman üstlenmişti..

Koeman, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti..

Sar-lacivertliler, Koeman'ın takımın başında olduğu Galatasaray derbisinden 2-2 lik beraberlikle ayrılırken; UEFA Avrupa Ligi'nde Anderlecht'i, Süper Lig'de ise Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup etti..

Teknik direktörlük kariyerine ülkesinin RKC Waalwijk takımında başlayan Hollandalı teknik adam, Feyenoord, Macaristan Milli Takımı, FC Utrecht ve FC Eindhoven takımlarını çalıştırdı..