2018'de Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de göreve başlayan ve Ocak 2020'de sportif direktörlük görevinden ayrılan Damien Comolli, yaşananlara dair ilk kez konuştu.

The Athletic'in podcast programına konuk olan Sarı Lacivertli ekibin 47 yaşındaki eski sportif direktörü Comolli, David Ornstein'ın sorularını yanıtladı.

PREMİER LİG'DE OYNAYABİLİR

Fenerbahçe'nin sezon başında Rizespor'dan renklerine bağladığı 25 yaşındaki Kosovalı golcü Vedat Muriqi'nin İngiltere Premier Lig'de oynayabilecek seviyede olduğunu dile getiren Comolli şu ifadeleri kullandı; "Muriqi, Premier Lig futbolcusu olabilmek için bütün özelliklere sahip. Siz genç bulmuyorsunuz ama bana göre 25 genç bir yaş. 18-19 ay önce ikinci lig takımında oynuyordu ve inanın bana orası çok iyi bir lig değil. Kendini çok iyi şekilde geliştirdi. Hala öğrenecek çok şeyi var. Muriqi, Manchester City ve Liverpool gibi takımlar için hazır olmayabilir ama Premier Lig'deki diğer kulüplerde oynayabilir" 

Kosovalı golcü Muriqi'nin EURO 2020 Elemeleri'nde İngiltere maçındaki performansı hakkında da görüş belirten Fransız direktör, "Kosova - İngiltere maçındaki performansına bakarsanız Muriqi,  Michael Keane ve Harry Maguire'ı parçalarına ayırdı. Keane ve Maguire'ın transfer bedellerini hesaplıyordum. 130 milyon sterlin ediyorlar. Bizse Muriqi'yi 3.5 milyon euro'ya aldık!" şeklinde konuştu.

33 yaşındaki Fransız oyuncu Olivier Giroud ile Vedat arasında karşılaştırma yapan Fransız direktör Muriqi'nin ihtiyacı olan şeyin Arsene Wenger gibi bir teknik direktör olduğunu belirtirken şu sözleri kullandı;

"Fenerbahçe'de olduğum dönemde Muriqi kadar kaliteli bir oyuncunun daha fazla gol atma şansı bulamamasına çok ama çok üzülmüştüm. Çünkü takımın Muriqi'de olmayan ofansif bir yapıya ihtiyacı vardı. Muriqi'yi sürekli olarak Olivier Giroud ile kıyaslıyorum çünkü Giroud'un 25 yaşındaki haline göre Muriqi daha avantajlı ama Giroud çok önemli 2 karar aldı. Montpellier'e gitti ve orada şampiyonluk yaşadı. Sonra Arsenal'e gitti ve orada Giroud'u Giroud yapan Arsene Wenger ile tanıştı. Muriqi de kendini geliştirebilecek Arsene Wenger'ini bulmalı."

Premier Lig takımlarının Sarı Lacivertli golcü Muriqi'i izleyip izlemediği sorusuna ise Comolli şu ifadelerle yanıt verdi;, "Bazı Premier Lig kulüpleri onu izliyor muydu sorusuna: Sürekli Muriqi'yi soruyorlardı, izlemeye gelmek için bilet istiyorlardı. Maçta bizi görüp 'Oyuncunuzu izledik, gerçekten harika. Southamtpon ve İngiltere maçlarında gördük, muhteşem bir performans sergilemişti' diyorlardı. Kosova'nın 26 Mart'ta Kuzey Makedonya ile oynayacağı play-off maçına gitmeyi planlıyorum. Makedonya'da eski Fenerbahçeli, Kosova'da şimdiki Fenerbahçeli futbolcu var. Kosova EURO 2020'de yoluna devam ederse ve Muriqi de iyi oynarsa fiyatı yükselecektir" .

Comolli, Kosovalı yıldız hakkındaki yorumlarını şu ifadelerle tamamladı; "Hepsinin ötesinde fiziksel anlamda harika istatistikleri var. Tüm gün koşup sprint atabilir. Çok profesyonel ve kendini adamış durumda. Akıcı şekilde İngilizce konuşabiliyor."

Kaynak: Goal.com