2018'de Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de göreve başlayan ve Ocak 2020'de görevden ayrılan 47 yaşındaki sportif direktör Damien Comolli, ayrılık sürecine dair ilk kez konuştu.

The Athletic'in podcast programına konuk olan Comolli, David Ornstein'ın sorularını yanıtladı. Sarı Lacivertli ekipten ayrılık sürecine de değinen Comolli, daha önce birçok kez istifa ettiğini şu sözlerle dile getirdi;

"Açıklaması çok zor ama özetleyecek olursam ilk olarak 1 yıl önce istifamı vermiştim. 25 Şubat 2019'da istifa ettim. Çünkü o ortamda rahat edemedim. 2 seçeneğim vardı: Ya bekleyip kulübün beni göndermesini umacaktım. Ya da istifa edip tazminat olarak bir yıllık maaş ödeyecektim. Bunu yapamazdım. Yönetime defalarca gitmek istediğimi söyledim ama hep reddettiler."

"Ve sonunda dayamayacak duruma geldim. Tünelin sonunda ışık yoktu. Bunu kamuoyuna da açıklamak zorundaydım. Hayatımda ilk defa tweet attım. O güne kadar bir tane bile sosyal medya hesabım olmamıştı. Doğru olmayan bazı şeyler vardı ve bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu olaydan sonra kulüp ayrılmama izin verdi."

ALİ KOÇ HABERSİZ TRANSFER YAPTI

Fenerbahçe başkanı Ali Koç ve takıma yapılan transferlere dair 47 yaşındaki direktör Comolli şu açıklamaları yaptı;

"Başkan Ali Koç, benim ve teknik direktörün bilgisi dahilinde olmayan bir transfer yaptı. Onun bu kararına saygı duydum. Çünkü vaktini ve parasını bu kulübe yatıran bir insan. Sonuçta kendisi başkan. İstediğini yapabilecek özgürlüğe sahip. Ama elbette bu durum beni rahatsız etti."

Sarı Lacivertlilerin içinde ve çevresinde çok fazla negatiflik olduğunu vurgulayan Comolli, Ayew ve Slimani transferlerinde sorunun oyuncularda olmadığını şu ifadelerle dile getirdi; "Kariyerimde ilk kez böyle bir şey görüyorum. Ayew ve Slimani’yi getirdik. En büyük iki transferimiz onlardı. Çok büyük başarısızlık, felaket olarak nitelendirildiler. Ben ise 'Bunlar iyi oyuncular. Eğer başarılı olamıyorlarsa takım içinde sorun var' dedim. Ayew kanat oyuncusu olmasına rağmen bu sezon Swansea City’de 13 gol atıp 5 asist yapmış. Fenerbahçe’de 5 asisti bile yoktu. Slimani ise Fransa’da fırtına gibi esti. Sorun bu futbolcularda değildi.''

Kaynak: Goal.com