Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de yeni transferler Michael Frey ve Diego Reyes için imza töreni düzenlenlendi. Törende Frey ve Reyes’in yanı sıra sportif direktör Damien Comolli de yer alırken; transfer süreçleri ile birlikte sarı-lacivertlilerin gündemi de konuşuluyor.

Damien Comolli, “Her iki oyuncunun da takıma katılmasından dolayı çok mutluyum. İkisi de çok değerlenecek. Onları aldığımız için mutluyum” sözleriyle toplantıyı açarken Diego Reyes, “Dünya Kupası’ndan önce Cocu beni PSV’ye istemişti. Kısmet Fenerbahçe’ye oldu. Benim için en doğrusunun Fenerbahçe olduğunu biliyordum. İsteğim gerçekleştiği için de çok mutluyum” dedi. Frey ise “Diğer iki santrfor da çok yetenekli ve kariyerlerine saygı duyuyorum. Onlarla birlikte çalışarak en iyisini yapacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Diego Reyes’e yöneltilen “sakatlık” sorusunda araya giren Comolli, “Diego hakkında çıkan yalan yanlış haberlerden dolayı gerçekten çok rahatsızım. Size birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. Real Sociedad’da 38 maçın 31’inde; Espanyol kariyerinde ise 38 maçın 34’ünde yer almış durumda. Porto döneminde ise 48 maçın 47’sinde yer aldı. Diego’nun sakat olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Halen 2 ya da 3 farklı pozisyona oyuncu bakmaktayız’

Damien Comolli: ” Kendi kurallarımız var transferde. Fakat bir de uygulamamız gereken başka kurallar da var. Önemli olan oyuncuları izlemenizdir. Ancak istediğiniz kadar izleyin getiremediğiniz sürecek bir anlamı yoktur. Yaptığımız hiçbir transfer son dakika transferi değil. Diego istediğimiz 2 veya 3 numaralı stoperdi. Kulüpler arasında bir rekabet söz konusuydu, o yüzden Diego transferi haftalar aldı. Sol ayaklı Hasan Ali ve İsmail var bizde. Sol ayaklı oyuncu getirmek istiyoruz evet ama zorunluluk değil şu an. Diego hem sol stoper hem sağ stoper oynayabiliyor, bu özellliği çok faydalı olacak. Takıma katmak istediğimiz 7 oyuncuyu kadroya katmışız. Bence bu önemli bir şey. Transfer dönemi halen devam ediyor. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen 2 ya da 3 farklı pozisyona oyuncu bakmaktayız.”

Damien Comolli: “Giuliano ve Josef de Souza’nın geç satışları nedeniyle transferlerde bir rötar oluştu.”

‘Cocu’yla fantastik bir ilişkimiz var’

Damien Comolli: “Bu haberler doğru değil. Çok uyumlu çalışıyoruz. Phillip Cocu ile muhteşem bir ilişkimiz var. Sayısız yemek yedik Fenerbahçe için ne yapabileceğimiz için birlikte düşünüyoruz. Tanıdığım en iyi insanlardan birisi. Aramızda çok saygı dolu bir diyalog var. Böylesine iyi bir hoca ile çalıştığım için çok mutluyum.”

Damien Comolli: “Şu an bankada paramız var ama biz UEFA ile işbirliği yapmaktan dolayı mutluyuz.”