Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden teknik direktör Bülent Korkmaz olaylar nedeniyle şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Korkmaz, yaşananları anlayabilmek için dün geceyi televizyon başında geçirdiğini belirterek, "Türk halkı için olmazsa olmaz her zaman gerçek demokrasidir. Bütün milletimize büyük geçmiş olsun diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti her zaman ve ilelebet olmaya devam edecektir. Bunu herkes böyle bilmeli. Çok üzüldük, inşallah bir an önce her şey unutulur ve yeniden normal yaşantımıza dönebiliriz. Ben bir spor adamıyım, siyasilerimizin gerekli kararları vereceklerine inanıyorum. İnşallah bu güzel ülke bizlere olduğu gibi bizlerden sonraki nesillere de özgür bir şekilde kalacaktır." diye konuştu.

- Çetin: "Halkımızın verdiği tepki gurur verici"

Eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Oğuz Çetin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde olayların üstesinden gelindiğinin altını çizdi.

Boğaz köprülerinin askerler tarafından kapatılmasından kısa bir süre önce, kızını Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan aldığını aktaran Oğuz Çetin, şöyle devam etti:

"Olayların başladığını yolda öğrendik ve gelişmeleri evde takip ettik. Hepimiz için büyük bir şoktu. Güzel ülkemiz yaşananların hiçbirini hak etmemişti. Hele çocuklarımızın bu tip olayları ilk defa şiddetli bir şekilde yaşaması da beni ayrıca üzdü. Çok büyük bir ülkeyiz, her zaman güzel şeyleri hak ediyoruz. Özellikle şuna vurgu yapmak istiyorum: Her zaman olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok kararlı duruş sergilemesi olayların üstesinden gelinmesini sağladı. Vatana bağlı polis ve askerlerimizin bu olaylar karşısında gösterdiği büyük mücadele ile Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara inerek tepkisini gösteren halkımızın yaptıklarıyla adeta tarih yazılmıştır."

Sokaklarda yürüyen halkın, demokrasiye olan desteğinin gurur verici olduğunu vurgulayan Çetin, mücadelenin mutlaka devam edeceğini ve daha güzel günlere ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

- Kafkas: "Hükümetimizin yanındayız"

Yaşananların çok üzücü olduğunu söyleyen teknik direktör Tolunay Kafkas da darbeye kalkışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin demokrasisine ve Türk halkının özgürlüğüne darbe vurulmaya çalışıldığını belirten Kafkas, şunları söyledi:

"Ülkemizi ilgilendiren bir sorunda her zaman devletimizin, hükümetimizin yanındayız. Bize düşen bir görev varsa da her zaman elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür ve bunların üstesinden gelmeyi daima bilecektir."

- Uslu: "Milletçe darbeye mani olduk"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu da demokrasiye büyük bir darbe vurulmak istendiğini anlatarak, "Milletimizle beraber demokrasimize indirilmeye çalışılan büyük darbeye mani olduk. Bunun için çok mutluyuz. İnşallah daha güzel günler bizlerin olacaktır. Yaşananlardan ve ortaya çıkan görüntülerden tabii ki çok etkilendik. Ayrıca Olympique Lyon ile bu akşam oynayacağımız hazırlık maçını da iptal ettik. Üzgünüz." şeklinde görüş belirtti.