Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de Galatasaray derbi sonrası teknik direktör Ersun Yanal belirsizliği sürüyor. Sarı Lacivertli taraftarlar, tarihi Galatasaray mağlubiyetinin ardından 56 yaşındaki teknik adam Yanal'ı istifa davet etti. Ancak deneyimli hoca yaptığı açıklamada görevden ayrılmayacağını ifade etti. Hoca konusunda Fenerbahçe yönetimine, eski Sarı Lacivertli teknik direktör Christoph Daum'dan ilginç bir öneri geldi. 66 yaşındaki Daum, "Niko Kovac size uyar, düşünmenizde fayda var" ifadelerini kullanarak 48 yaşındaki teknik adamı eski kulübüne önerdiği iddia edildi.

Akşam'da yer alan habere göre; Fenerbahçeli yöneticiler, bu gelişme sonrası 2018-19 sezonunda Bundesliga ekibi Bayern Münih'le üç kupa kaldıran başarılı çalıştırıcı Kovac'ın ismini teknik direktör listesine yazdı. Sarı Lacivertli Yönetim, yaşanan gelişmeler sonrası boşta olan ünlü teknik adamla görüşmelere başlayacağı öne sürüldü. Alman teknik adam Kovac, kariyer planıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullanmıştı; "Yaz döneminde tekrar görev alacağımı düşünüyorum. Bir kulüple özdeşleşebilmek makul bir seçenek. İngiltere, İspanya ve birçok iyi lig var" 

Teknik direktörlük kariyerine Hırvatistan Milli Takımı'nda başlayan Niko Kovac, Eintracht Frankfurt ve Bayern Münih takımlarını çalıştırdı. Kovac, kariyerinde Bundesliga şampiyonluğu, Almanya Kupası şampiyonluğu ve Almanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Salzburg'da Ricardo Moniz'in yanında yardımcı antrenörlük de yapan Niko Kovac, futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak Alman takımlarında oynamış ve Red Bull Salzburg ekibinde kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik adamlık sayfasını açmıştı.

Kaynak: Mynet Spor