Fenerbahçe, Spor Toto Süper Ligi'nin 8. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti.

Geçtiğimiz hafta Akhisarspor'a kaybeden ve önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gidecek olan sarı-lacivertliler, Yeni Malatyaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

F.BAHÇE FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Ev sahibi Fenerbahçe maça adeta fırtına gibi başladı. Dakikalar henüz 4'ü gösterirken sarı-lacivertliler, Dirar'ın ortasında Ozan Tufan'ın kafa vuruşuyla durumu 1-0 yaptı.

Malatyasporlu oyuncular santrayı yaptıktan sonra baskı yapan Fenerbahçeli oyuncular topu kaptı. Sonrasında Giuliano ceza sahası içinde düzgün bir vuruş yaparak 6. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

İlerleyen dakikalarda maçın temposu hiç düşmezken bu kez sahneye Hasan Ali Kaldırım çıktı. Topu rakip sahaya taşıyan deneyimli oyuncu, savunmadan seken topa yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve 28. dakikada durumu 3-0'a getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

 

FENER EVİNDE RAHAT KAZANDI

İkinci yarıda farkı azaltmak isteyen Yeni Malatyaspor 68. dakikada Adem'in asisti Batuhan'ın golüyle farkı 2'ye indirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Fenerabahçe 3-1 kazandı. Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor karşısında oynadığı istekli futbol taraftarlardan geçer not aldı.

 

HAFTAYA G.SARAY DERBİSİ VAR

Bu sonucun ardından puanını 14'e çıkaran Fenerbahçe, Beşiktaş'la puanını eşitlerken, Galatasaray'la olan puan farkını 8'e indirdi.

Sarı-laciverliler önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gidecek.